Mogućnost odgode plaćanja komunalnih usluga

Mogućnost odgode plaćanja komunalnih usluga

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je pozvao Zagrepčane koji su pod ovrhom zbog neplaćenih računa za komunalne usluge i opskrbu plinom da podnesu zahtjev za odgodom plaćanja. »Pozivam sve sugrađane koji ispunjavaju uvjete da nam se obrate i podnesu zahtjev za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga i otpis zateznih kamata za komunalne usluge a sve kako bismo ljudima koji su na granici osigurali minimun za dostojan život«, naglasio je Bandić.

Zahtjev mogu podnijeti oni čiji su neto novčani primici po članu kućanstva u posljednja tri mjeseca jednaki ili manji od 2.200,00 kuna ili su korisnici naknada sustava socijalne skrbi: zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje ili osobna invalidnina.

U gradu Zagreba ima 11 200 naših sugrađana u takvoj situaciji koje ćemo informirati i o mogućnostima vezano uz komunalnu naknadu.

Bandić je podsjetio kako su u Odluci o komunalnoj naknadi Grada Zagreba stvorene pretpostavke da se građane s malim primanjima da cijelosti ili djelomično (najmanje u visini 50 % ) oslobodi od plaćanja komunalne naknade za tekuću godinu, za što trebaju podnijeti zahtjev Gradu Zagrebu.

»To je humano, socijalnu, solidarno i odgovorno i ovo je nastavak takve politike Grada Zagreba koja ima svoj kontinuitet i slijed stvari«, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Zahtjev se podnosi u kontakt centru Zagrebačkog holdinga, na adresi Vukovarska 41, Zagreb. Sva dodatna objašnjenja na besplatni telefon: 072 500 400. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni