Mnoštvo gradskih poslovnih prostora zjapi prazno

Mnoštvo gradskih poslovnih prostora zjapi prazno

Na 45. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba raspravljalo se o utvrđivanju popisa poslovnih prostora koji su predmet neposreden prodaje.

Zabrinjavajuća je činjenica što Zagreb još uvijek nema definiran strateški plan po pitanju prodaje i iznamljivanja praznih poslovnih prostora. Gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) je upozorio na hitnost donošenja strateškog plana.

“Prazne poslovne prostore treba što prije staviti u funkciju. U ovakvom stanju ne služe nikomu i ničemu a troškovi hladnog pogona su visoki. Prevelik je to gubitak. Predlažem i apeliram da donesemo strateški plan do kraja mandata ove Skupštine. Riječ je o nekoliko mjeseci. Dakle, trebamo konačno izraditi strateški plan i dati ljudima mogućnost da ožive prazne poslovne prostore. Privatni poduzetnici i obrtnici će moći zaposliti nove ljude, plaćat će račune i svi će imati koristi”, kazao je Stojak.

Gradski zastupnik Zvane Brumnić (SDP) izrazio je žaljenje i zabrinutost što raspravi nije prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić, jer prema Brumnićevim riječima, gradonačelnik često nije prisutan kad se razgovara o bitnim strateškim pitanjima vezanim uz grad Zagreb.

HDZ-ova gradska zastupnica Margareta Mađerić je podsjetila kako je unazad 10, 15 godina Zagreb bio grad obrtnika i poduzetnika, međutim, što zbog nepovoljnih uvjeta što zbog opadanja kupovne moći građana, danas tih obrta više nema, što je više nego tužna situacija za naš grad.

Gradski zastupnik Mario Župan (HDZ) drži da sve prazne poslovne prostore treba što prije staviti na tržište, dok zastupnik Zvane Brumnić smatra da je suludo prodavati gradsku imovinu u vremenu kad se ne može postići najbolja cijena. “Zadatak grada je da ima kontinuirani prihod, a ne da prodaje kvalitetan prostor. Prazne poslovne prostore treba dati u povoljan najam onima koji će u njima oživjeti neki obrt ili djelatnost, a što će u konačnici donositi novac, zaradu”, konstatirao je Brumnić.

(Zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni