Mnogobrojna blagdanska događanja pretvaraju Zagreb u europsku atrakciju

Mnogobrojna blagdanska događanja pretvaraju Zagreb u europsku atrakciju

Ulazak u novu godinu dočekajte na glavnom zagrebačkom trgu u sjajnom društvu, popis je podugačak: Jura Stublić i Film, Jurica Pađen i Aerodrom, Boris Leiner, Davor Gobac, Telefon Blues Band te Renato Metessi

U vrijeme Božića i Nove godine svaki grad pokazuje ono najbolje od sebe: po uređenosti i blagdanskom ozračju, organiziranju događaja, te gastro i tradicionalnoj ponudi. Tako je i Zagreb ove godine pokazao što ima, te postao atraktivan srednjoeuropski grad. U prvih 15 dana prosinca ove godine, zabilježeno je 22 % više dolazaka i noćenja u odnosu na isot razdoblje lani, što u brojkama iznosi 29.431 dolazaka te 53.235 noćenja. Na prvom mjestu su gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz BIH, Srbije, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Slovenije i Južne Koreje.

Mnogobrojna koncertna i kulturna događanja nisu prisutna samo na Trgu, dvoranama ili kafićima, već u brojnim drugim ulicama zbog čega se osjeća duh Adventa na svakom koraku.

Na nezaobilaznom središnjem trgu nalazi se već tradicionalni šator u kojem se može popiti kuhano vino ili neki drugi topli napitak i uživati u predstavi brojnih pjevača, orkestara, dječjih zborova, plesnih skupina… U okolnim ulicama nalaze se štandovi lokalnih obrtnika koji nude tradicionalne proizvode.

Najveća ovogodišnja atrakcija svakako je Ledeni park na Tomislavcu, otprilike 2000 kvadratnih metara klizališta. U blizini se nalazi ponuda s toplim napitcima i sitnim zalogajima. Park je otvoren čak do 18. siječnja.

Veseli Božićni tramvaj

Djedica-i-Veseli-bozicni-tramvajNo nije samo središnji trg vrijedan posjeta. Advent na Cvjetnom trgu pratit će jazz i klasična glazba, na Trgu žrtava fašizma održava se Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, Europski trg domaćin je novog sajma AdvEUnt s tradicionalnom, gastro i glazbenom ponudom, Fuliranje kod Uspinjače sadrži opušteno predstavljanje zagrebačkih ugostitelja… To su samo neka događanja naše metropole, svaka ulica u najužem centru gradu obilježava ovaj dio godine na svoj način i s ponudom ne možemo biti razočarani.

“Klinci” će se posebno veseliti već tradicionalnom veselom Božićnom tramvaju i brojnim predstavama u zagrebačkim kazalištima, a romantične duše u puštanju lampiona u zrak s Dolca u ponedjeljak 22. prosinca u 18 sati.

Toplom i božićnom ugođaju sigurno će pridonijeti utrka Djeda Božićnjaka iz cijele Hrvatske centrom Zagreb. Svjetsku poznatu manifestaciju ove nedjelje po prvi puta organizira i Zagreb. Važno je naglasiti da je utrka humanitarnog karaktera za poplavljena područja u Slavoniji.

Ulazak u novu godinu dočekajte na glavnom zagrebačkom trgu u sjajnom društvu, popis je podugačak: Jura Stublić i Film, Jurica Pađen i Aerodrom, Boris Leiner, Davor Gobac, Telefon Blues Band te Renato Metessi. Uz to, brojni zagrebački kafići i hoteli organiziraju najluđu noć, a uz tako bogat i raznolik izbor sigurno se može pronaći nešto za svakoga.

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni