Mlinar planira širenje na domaćem i inozemnom tržištu

Mlinar planira širenje na domaćem i inozemnom tržištu

„Pogotovo u ovim kriznim vremenima treba podržavati one koji imaju dobre ideje i vizije iza kojih stoje rezultati“, rekao je Milan Bandić, naglasivši kako od 1.700 zaposlenih u Mlinaru, njih 800 radi na području Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je obišao novi proizvodni pogon koji je tvrtka Mlinar otvorila u Radničkoj cesti, a u čiju je izgradnju i opremu uloženo 40 milijuna eura.

„Uvijek, a pogotovo u ovim kriznim vremenima, treba podržavati one koji imaju dobre ideje i vizije iza kojih stoje rezultati“, rekao je zagrebački gradonačelnik, naglasivši kako je 1.700 zaposlenih u Mlinaru, od kojih oko 800 radi na području Zagreba, s tendencijom širenja poslovanja, kako na domaćem, tako i na europskom tržištu, za svaku pohvalu i čestitku.

Predsjednik Uprave tvrtke Mlinar Mato Škojo zahvalio se gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi na podršci i pomoći oko realizacije izgradnje tvornice u što kraćem roku.

„Na mjestu bivšeg stovarišta materijala danas imamo novu tvornicu kruha opremljenu najsuvremenijom tehnologijom, odnosno najveći i najmoderniji pogon te vrste, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, proizvodnog kapaciteta od 95 milijuna proizvoda godišnje“, dodao je predsjednik Uprave.

Proizvodnja je organizirana na površini od 20.000 četvornih metara, a pogoni su certificirani prema standardima u zemljama Europske unije. Maloprodajna mreža tvrtke Mlinar broji više od 170 prodavaonica u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, te tri tvornice: u Osijeku, Poreču i ova u Zagrebu. Izgradnja nove tvornice rezultirala je i razvitkom izvoza zamrznutih pekarskih proizvoda u zemlje Europske unije i prekooceanske zemlje. (zagreb.hr /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni