Mladunče patuljastog vodenkonja dobilo ime Lotta

Mladunče patuljastog vodenkonja dobilo ime Lotta

(Foto: ZOO Zagreb)

Mala patuljasta vodenkonjica koja je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba na svijet došla prije dva mjeseca, zvat će se Lotta.

Prijedloge kako bi se mogla zvati, dalo je putem društvenih mreža više od tri tisuće građana, a dvanaest volontera Vrta koji su pazili na nju od rođenja te na njezinu mamu u posljednja dva mjeseca trudnoće, izabralo je četiri najbolja prijedloga: Gloria, Pepa, LuLu i Lotta. Volonteri su potom glasali za ime koje im se najviše sviđa, a ono s najvećim brojem glasova sada nosi njihova ljupka štićenica.

„Ime joj savršeno pristaje! Počašćeni smo što smo mogli sudjelovati u izboru njezina imena. Lotta je bila uistinu sićušna kad je okoćena, a sada joj tepamo da je mala slatka bačvica!“, izjavila je volonterka, studentica veterine Ana Cindrić. Ona u zagrebačkom ZOO-u volontira od listopada prošle godine.

Zoološki vrt ima nekoliko desetaka volontera, a Ana Cindrić u skupini je onih mlađih. Većina ih studira prirodne znanosti. U Vrtu najčešće pomažu timariteljima u brizi za životinje.

Obitelj patuljastih vodenkonja smještena je u paviljonu Kišna Afrika. Malena patuljasta vodenkonjica razigrano je mladunče. Obožava brčkanje u bazenu i trčkaranje oko njega. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni