Mladi umjetnici u Gradskoj skupštini: Instalacija “Shift”Alme Trtovac

Prostorna instalacija “Shift”, sastavljena je od 47 sedam slika. Mlada akademska slikarica Alma Trtovac željela je  prenijeti ideju prikaza hibridnog urbanog pejzaža fragmenata dvaju gradova, Zagreba i Dresdena, čije cjeline bilježe i pamte iskustvo rata te obnavljanja života i arhitektonskih struktura

Predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Josip Zanki uputio je pozive na svečano otvorenje izložbe Alme Trtovac u ciklusu Mladi umjetnici u Galeriji “Kristofor Stanković”, Gradske skupštine Grada Zagreba, koje će se održati u utorak, 28. svibnja 2013. godine u Staroj gradskoj vijećnici, s početkom u 19.00 sati.

Riječ je o prostornoj instalaciji “Shift”, sastavljenoj od četrdeset i sedam slika. Mlada akademska slikarica Alma Trtovac željela je  prenijeti ideju prikaza hibridnog urbanog pejzaža fragmenata dvaju gradova, Zagreba i Dresdena, čije cjeline bilježe i pamte iskustvo rata te obnavljanja života i arhitektonskih struktura.

alma_trtovac_shift

Alma Trtovac diplomirala je 2012. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Zoltana Novaka. Od 2012. godine članica je HDLU-a. Iste godine, dobila je Nagradu Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu diplomantici slikarskog odsjeka za izuzetan uspjeh tijekom studiranja i diplomskog rada.

Izložba je ostvarena u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, Zagreb.   (zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni