Mladi u Lisinskom: Mateja Šarlija i Zrinka Mužek

Mladi u Lisinskom: Mateja Šarlija i Zrinka Mužek

(Naslovna fotografija: Mateja Šarlija i Zrinka Mužek, službena internetska stranica KD Vatroslava Lisinskog)

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika organiziraju koncert mladih glazbenih umetnica koji će se održati u KD Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 16. siječnja u 20.00 sati.

Na koncertu nastupaju Mateja Šarlija na flauti i Zrinka Mužek na klaviru.

Program:
Carl Reinecke: Sonata za flautu i klavir, op. 167, Undine
Frank Martin: Balada za flautu i klavir
Adalbert Marković: Nokturno za flautu i klavir
Robert Muczynski: Sonata za flautu i klavir, op. 14

Mateja Šarlija (1986., Zagreb) osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekla je u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu u razredu Vesne Hajdin, a nastavila na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu Renate Penezić i Marine Novak. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je šest prvih i jedne treće nagrade na državnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, od čega četiri kao solistica i tri kao članica komornog sastava.

Zrinka Mužek (Zagreb, 1987.) osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završava 2004. godine u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Studij klavira upisala je 2006. na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razredu Jadranke Garin kod koje je i magistrirala 2011. godine. Tijekom glazbenog obrazovanja sudjelovala je na natjecanjima kao solistica i komorna glazbenica. Godine 2009. osvojila je prvu nagradu na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji u kategoriji klavirskih dua, a 2010. godine prvu nagradu u kategoriji trija. Kao članica komornih sastava, 2009. i 2010. godine sudjelovala je na seminarima komorne glazbe u njemačkom Weikersheimu pod vodstvom Matthiasa Kirschnereita, Heimea Müllera, kvarteta Vogler (Tim Vogler), kvarteta Casals (Vera Martinez Mehner) i Konrada Elsera. Pohađala je i seminare glazbenika i profesora kao što su Vladimir Krpan, Đuro Tikvica, Sergio De Simone, Natalia Troull, Vesna Podrug Kossjanenko. Od 2013. godine profesorica je klavira u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama.

Cijena pojedinačne ulaznice je 30 kuna, karte uz 50 posto popusta mogu kupiti umirovljenici i osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji.

Dva sata prije koncerta učenici i studenti mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kn uz predočenje odgovarajućeg dokumenta.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni