Mladi SDP-ovci dijelili novčanice s likom Milana Bandića

Mladi SDP-ovci dijelili novčanice s likom Milana Bandića

Članovi Foruma mladih SDP-a Zagreb jučer su ispred Kongresne dvorane Zagrebačkog zastupnicima Gradske skupštine simbolično podijelili novčanice u iznosu od “minus milijun kuna”.

S prednje strane novčanice se nalazi lik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, dok se s druge strane nalazi novonastala zagrebačka žičara.

Ovim performansom Forum mladih nastoji ukazati na sve nedostatke gradskog proračuna, te na činjenicu kako prosječan građanin Grada Zagreba tijekom života izdvoji milijun kuna za gradski proračun. Članovi Foruma pozvali su skupštinare da budu sigurni i upućeni za što glasaju kada dižu ruke za i protiv gradskog proračuna.

Poručili su da se građani Zagreba susreću s lošom politikom gradonačelnika Bandića te napominju da se stoga se ovaj performans odvio u pravom trenutku s obzirom da je upravu u tijeku bila rasprava o prijedlogu gradskog proračuna za 2021. godinu.

Forum mladih putem svojih amandmana upozorava na podzastupljenost sredstava za sektor mladih i obrazovanja, te poziva građane i građanke da razmisle što im Grad nudi s obzirom na novac koji uplate u gradski proračun. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni