Mladi SDP-a prosvjedovali protiv netransparentnog upravljanja Maksimirom

Mladi SDP-a prosvjedovali protiv netransparentnog upravljanja Maksimirom

Članovi Foruma mladih zagrebačkog SDP-a u četvrtak 30. lipnja su ispred zgrade Gradske uprave održali prosvjed pod nazivom “Stadion Maksimir” na kojem su istaknuli fotografije nekih europskih stadiona i cijene njihove izgradnje, želeći na taj način upozoriti gradonačelnika Milana Bandića na, kako kažu, dugogodišnje loše upravljanje i neracionalno ulaganje u Maksimirski stadion.

“U rekonstrukciju maksimirskog stadiona u posljednjih 20 godina uloženo je oko 800 milijuna kuna, dok se u drugim europskim gradovima grade kvalitetniji i jeftiniji stadioni”, poručuju mladi SDP-a.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb Matej Mišić je prokomentirao kako se u drugim gradovima Europe svakodnevno grade stadioni koji su funkcionalniji, kvalitetniji i jeftiniji od Maksimirskog. Tako je, primjerice, u Budimpešti, 2015. izgrađen potpuno novi stadion za 25.000 ljudi za 300 milijuna kuna. Mišić kaže kako je nevjerojatno da i veći stadioni od Maksimirskog koštaju od 400 do 500 milijuna kuna, a stadioni veličine Maksimira oko 300 milijuna kuna. “U Maksimirski stadion je dosad uloženo 800 milijuna kuna i znamo da to nije gotovo jer stadion ne samo da nije dovršen nego je, praktički, u poluraspadajućem stanju. Tu će se morati uložiti još jako puno novca kako bi izgledao kao stadioni koji su sada nanovo izgrađeni”, upozorio je Mišić.

Mišić je, na novinarske upite  ima li taj njihov prosvjed veze s predizbornom kampanjom, odgovorio da to nema veze s predizbornom kampanjom s obzirom da izravno prozivaju gradonačelnika Bandića, a lokalni izbori će biti tek za godinu dana.

Poruka prosvjednika gradonačelniku Bandiću je da treba prestati davati obećanja u vezi s dovršenjem stadiona. Neki su datumi odavno prekršeni, a vezivali su se uz završetak rekonstrukcije stadiona.

“Deset godina je prošlo od tog navodnog krajnjeg roka do kada će stadion biti gotov. Nama je već dosta tih obećanja gradonačelnika i zbog toga smo morali pozvati javnost i upozoriti i odgovorne ljude koji rade u Gradskoj upravi pa i samoga gradonačelnika da se ne može igrati s novcima poreznih obveznika, da se ne može igrati s građanima Zagreba i da mora jasno poslati poruku kada, kako i za koje novce će se izgraditi Maksimirski stadion, ako će se graditi”, zaključio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb Matej Mišić.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni