Mladi samoborski inovatori nagrađeni prijenosnim računalima

Mladi samoborski inovatori nagrađeni prijenosnim računalima

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ovih je dana prigodno nagradio učenike Srednje strukovne škole Samobor  Juricu Rešetara i Josipa Barbića koji su na nedavno održanom Sajmu inovacija u Ženevi osvojili tri odličja.

U kategoriji sigurnosnih sustava Jurica Rešetar je sa svojim radom Detektor mina i požara osvojio zlatnu medalju s posebnom napomenom međunarodnog žirija, u kategoriji didaktičkih pomagala Jurica je osvojio srebrnu medalju svojim drugim radom LED kocka, a u kategoriji elektronike Josip Barbić je osvojio brončanu medalju sa svojim radom Pametna-pasivna kuća.

Kožić je Jurici i Josipu uručio prijenosna računala istaknuvši kako se nada da će ih ovaj simbolički poklon motivirati da ustraju na putu izvrsnosti.

Inače, međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od 84 svjetska stručnjaka, odabrao je najuspješnije između više od 1100 izloženih inovacija. Sajam je obišlo oko 60 tisuća posjetitelja.

Prijemu su prisustvovali i Ivan Vlainić, mentor mladih inovatora, ravnatelj škole Davor Škiljan te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu,šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin.

Inače, Zagrebačka županija sufinancirala je troškove odlaska mladih inovatora u Ženevu. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni