Mladi robotičari posjetili Bandića

Mladi robotičari posjetili Bandića

Zbog odličnih rezultata na nedavnome Otvorenom prvenstvu Njemačke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u ponedjeljak ui Gradskoj upravi primio mlade hrvatske robotičare – dio reprezentacije aktualnih svjetskih prvaka te njihove mentore, odnosno direktora i izbornika reprezentacije, Zorana Gašpara i Ivicu Kolarića.

Gosti su gradonačelnika upoznali s recentnim ostvarenjima i pobjedom u Njemačkoj te su najavili događanja što su pred njima: Hrvatski RoboCup Junior 11. ožujka u Sinju te Svjetsko prvenstvo u srpnju u Japanu. Sinj će pohoditi stotinjak mladih robotičara iz Zagreba, a pozivnicu su uputili i gradonačelniku Bandiću.

Izbornik Kolarić je predstavio nazočne reprezentativce: Branimira Čarana, Svena Vojnovića, Nou Šoića, Neru Kuzminski, Pavleka Želimorskog, Dinka Pribičevića, Filipa Sresu, Roberta Babanju, Fabijana Šporčića, Petru Mišljen i Ines Kušen. Na vrhunskim rezultatima što ih kontinuirano ostvaruju gradonačelnik im je čestitao te je istaknuo kako će im Grad Zagreb uvijek biti svesrdna podrška.

Na kraju prijema, zagrebački gradonačelnik se okušao u posebnoj robotičkoj disciplini što je dio natjecateljskog programa u Sinju, a u Japanu će biti predstavljena i svjetskoj javnosti – Roboalci. Radi se o viteškoj igri – spoju suvremene tehnologije i hrvatske tradicije.

Uz gradonačelnika Milana Bandića, prijemu su nazočili Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Igor Plavčić, pomoćnik pročelnika Stručnih službi gradonačelnika za informacijski i komunikacijski sustav Grada. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni