Mladen Žunjić izlaže u Westgateu

Mladen Žunjić izlaže u Westgateu

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimnog nadahnuća Mladen Žunjić se od 7. travnja ove godine predstavlja s novom samostalnom izložbom »Svijet apstrakcije« u Galeriji Kvart, na prvom katu trgovačkog centra Westgate Shopping City. Postav će biti otvoren do 8. svibnja, a ulaz je slobodan.

Za ovu je prigodu umjetnik odabrao 24 rada iz više ciklusa nastala u proteklom razdoblju. Riječ je o uljima i akrilima na velikom formatu platna, dimenzija 130 x 100 cm i 100 x 100 cm.

Žunjić je poznat kao vrijedan umjetnik i još više, neumorni istraživač i motiva i kolora, ali i različitih formata platna.

Neprekidno slikajući, produbljujući zanimanje za pojedine motive, Žunjić je ostvario značajan opus, ne samo po broju ulja i akrila, već i po dosizanju izrazite kvalitete u slikarskoj realizaciji.

Na prvi pogled, netko će reći, slikar komunicira s velikim brojem tema u različitim kolorističkim rješenjima. Istina je, u kontinuiranom radu motivi se sami od sebe umnožavaju. Dileme oko dominantnih boja sve su izrazitije, formati se izmjenjuju, sve u potrazi za onom jedinstvenom, neponovljivom slikom za kojom svi tragaju.

Izložba u Galeriji Kvart omogućuje bliski kontakt, dodir s odabranim djelima ovoga autora, upućujući nas na njegova ključna likovna razmišljanja.

Susret s eksplozijama boja na slikama paralelnih svjetova Mladena Žunjića otvoreno govori o njegovom snažnom optimizmu, o vitalitetu energetskih gibanja koji je njegov autorski zaštitni znak.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni