Mlade ne treba obeshrabriti ni kada još nemaju dovoljno znanja

Mlade ne treba obeshrabriti ni kada još nemaju dovoljno znanja

Profesor koji poznaje stanje „ekologije“ na Strojarstvu mi je na prvi odgovor „mladića u kratkim hlačama“ na neki način zamjerio moju dobronamjernost. I dalje ostajem u istom tonu. Mlade ne treba obeshrabriti ni kada, po logici stvari, zbog još nedovoljnog znanja (još su u procesu učenja) i naravno nedostajućeg iskustva u praksi (jer još nemaju priliku provjeriti znanja), s velikim entuzijazmom mogu zastupati samo ono rješenje koje poznaju.

Entuzijazam kojim brane ono što jedino poznaju, ako ne pređe u neku vrstu zasljepljenosti samo tim rješenjem, može im pomoći otkriti velike stvari. Često upozoravam na neprihvatljiva rješenja koja završavaju uglavnom na štetu građana. Volio bi da sam ovaj puta u krivu i navijam da je mladi kolega u pravu. No prikupljeno znanje, stečena iskustva i razvoj novih tehnologija mi govore suprotno. Cijena „novih starih koncepcija“ postupanja otpadom mogla bi biti posebno paprena.

Uskoro ćemo vidjeti rezultat, mislim čak i prije nego mladi kolega zasluži „dugačke hlače“. Odgovori koje zahtijeva mladi student se nalaze u tekstovima koji su objavljeni, najvećim dijelom i na ovom portalu. Ako će biti potrebna dodatna objašnjenje stojim mladom kolegi i dalje na raspolaganju, ali ne preko ovog portala, jer i moje strpljenje možda ima granica.

Viktor Simončić

*Tekst je objavljen kao reakcija na članak Hoćemo li manipulirati smećem ili gospodariti otpadom?

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni