Mlada Brigita Matić osvojila svjetsko zlato u judu

Mlada Brigita Matić osvojila svjetsko zlato u judu

Mlađoj sestri poznatije Barbare Matić nije smetao niti vrlo neugodan ždrijeb

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Abu Dhabiju, u kategoriji do 78 kilograma, Brigita Matić je osvojila naslov svjetske prvakinje u judu.

Mlađoj sestri poznatije Barbare Matić nije smetao niti vrlo neugodan ždrijeb, jer je u svojoj prvoj borbi svladala Japanku Sato (2:3 u opomenama), a zatim u četvrtfinalu uzvratila Nizozemki Groenwold.

Taj je dvoboj bio repriza finala Europskog juniorskog prvenstva kada je Nizozemka slavila tehnikom gušenja i uzela europsko zlato. No Matić je ovaj put uspjela uzvratiti, nakon dva wazarija (1:1), presudila je opomena Nizozemki.

Polufinalna borba je donijela sraz Matić i Njemice Hoelterhoff, a Brigita je ipponom osigurala plasman u finale, gdje ju je čekala Slovenka Apotekar.

Teška borba je odlučena jednim yukom Matić, donijela je Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju. Spomenimo i kako je Katarina Lucija Vuković u kategoriji preko 78 kilograma poražena od Korejke Mi Jin Han, dok je Dominik Družeta u muškoj konkurenciji (do 81 kilogram) osvojio sedmo mjesto. (zg-m)