Mjesni odbor Gradna teškim naoružanjem potukao fašničku konkurenciju

Mjesni odbor Gradna teškim naoružanjem potukao fašničku konkurenciju

Na glavnom samoborskom trgu svoja su alegorijska kola i program pokazali mjesni odbori Podvrh, Celine, Konščica, Gradna i gradska četvrt Giznik-Anindol. Oni su ukazivali na potrebu reforme školstva, natjecali se u X faktoru, maskirali se u Minions, pokazali naoružanje te starinske običaje

Teško naoružanje koje je na 190. Samoborski fašnik u nedjelju dovukao Mjesni odbor Gradna bio je presudan za pobjedu u natjecanju mjesnih odbora. Pred njihovim raketama i oklopnim vozilima morali su ustuknuti svi ostali, a uspjeli su zadiviti i ocjenjivački sud koji im je dodijelio najviše bodova. Drugo mjesto pripalo je MO Vrbovec, a treće MO Podvrh. Fašnički likovi i organizator najboljim taborom proglasili su onaj MO Veliki i Mali Lipovec.

Druge fašničke nedjelje, 7. veljače, upravo su mjesni odbori dominirali popodnevnim dijelom programa. Pred brojnom publikom na glavnom samoborskom trgu svoja su alegorijska kola i program pokazali mjesni odbori Podvrh, Celine, Konščica, Gradna i gradska četvrt Giznik-Anindol. Oni su ukazivali na potrebu reforme školstva, natjecali se u X faktoru, maskirali se u Minions, pokazali naoružanje te starinske običaje u suvremenoj interpretaciji.

Fasnik_2016_minions

Potom je karnevalske običaje predstavila i gostujuća grupa iz Trogira, a završnica dana bila je u znaku glazbe. Prvo je nastupio Tamburaški sastav Od sumraka do zore, a nedjeljnu večer zaključili su Rockfeleri.

Fasnik_2016_djecji
S Dječjeg fašnika

Drugo nedjeljno prijepodne 190. Samoborskog fašnika obilježile su maskirane grupe samoborskih osnovnih škola. Predstavili su se učenici OŠ Samobor, OŠ Rude, OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠ Bogumila Tonija. Da sve protekne u veselom raspoloženju pobrinuli su se na pozornici Klaun Ludek i dječja Sraka, pjevao je DZ Smješak, a poslastica za kraj dječjeg dijela programa bila je Kim Verson.

Nedjelja je bila i posljednja prilika za predstavljanje maske u pojedinačnoj ili grupnoj konkurenciji na izboru za najbolju masku ovogodišnjeg Fašnika. Finale i proglašenje pobjednika zakazano je završnog dana, u utorak. Posjetitelji su mogli fotografiranjem ući u konkurenciju za nagradnu igru Hrvatske pošte Najrazglednica Dječjeg fašnika, a tražio se i najmaskirani kućni ljubimac.

fasnik_2016_zagreb_milicija
Princ Fašnik i Sraka u Zagrebu

Dan ranije, u subotu, uz sve obveze u svoj fašničkoj vladi, Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal uspjeli su skoknuti i do susjedne metropole na poziv organizatora Fašnika u Zagrebu, KUD-a Prepuštovec.

Velika završnica 190. Samoborskog fašnika, u utorak 9 veljače, donosi proglašenje najboljih maski, urečenje nagrada mjesnim odoborima, Srakinog gnezda ugostiteljima i nagrade Fašničke galge. Na suđenju će potom za sve grijehe opet ispaštati Princ Fašnik, a nakon velikog tradicionalnog vatrometa nastupit će gost večeri – Miroslav Škoro. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni