Mjesec svjesnosti o zdravlju prostate

Mjesec svjesnosti o zdravlju prostate

Vožnjom turističkim tramvajem, u subotu 19. studenoga, koji je krenuo s Trga bana Jelačića preko Praške, Mihanovićeve, Vodnikove, Savske , Frankopanske, Ilice pa nazad do Trga bana Jelačića, započela je javnozdravstvena akcija podizanja svijesti o važnosti prevencije raka prostate “Movember- Sve za njega”.

Javnozdravstvenu akciju podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako je upravo rak prostate treći uzrok smrtnosti muškaraca u RH, te da je upravo najbolja obrana od te opake bolesti prevencija i edukacija.

Građanima su u tramvaju podijeljeni edukativni letci i Čaj “Sve za njega! – Zdravlje u šalici čaja”, koji je Gradska ljekarna Zagreb izradila samo za potrebe ove kampanje. U akciji sudjeluju i zagrebački brijači “The Barbers tim” i liječnici i volonteri iz Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate.

Akciju je pokrenuo Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, u suradnji s Gradskom ljekarnom, Zagrebačkim električnim travajem i Etnografskim muzejom te Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate.

(Zg-magazin)