Mjesec dana besplatne vožnje javnim biciklima

Mjesec dana besplatne vožnje javnim biciklima

Registracija je moguća cijeli dan – do 24 sata

U povodu svojeg prvog rođendana sustav javnih bicikala Nextbike daruje svima koji se danas registriraju 30 dana besplatne vožnje u vrijednosti od 79 kuna. Registracija je moguća cijeli dan – do 24 sata. Postojeće korisnike Nextbike će nagraditi s dodatnih 30 minuta besplatne vožnje svaki dan od 16. svibnja do 15. lipnja.

Nextbike trenutačno ima 3.500 registriranih korisnika i 12 stanica s biciklima u Zagrebu. Oni su u prvoj godini postojanja sustava bicikle Nextbikea koristili 25.000 puta i prešli više od 42.000 kilometara što je jednako krugu oko ekvatora. Korištenjem takvog oblika prijevoza umjesto automobilskog smanjena je emisija ugljičnog dioksida za 15 tona. U idućih godinu dana mreža će se proširiti na 50 stanica u Zagrebu, a već u lipnju sustav se uvodi i u Zadru.

„Izuzetno mi je drago što su Zagrepčani prepoznali prednosti sustava javnih bicikala. Taj ekonomski i ekološki održiv sustav mobilnosti pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu. Prateći želje i potrebe korisnika proširili smo našu mrežu, pa se stanice Nextbikea prostiru po cijelom gradu – od Maksimira preko centra i Novog Zagreba do trgovačkog centra Point na Vrbanima“, kazao je Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala, u povodu 1. rođendana Nextbikea.

Čestitke u povodu prvog rođendana Nextbikea njegovoj su ekipi uputili promotor zdravog načina života Mario Valentić, Miss sporta Lucia Tadić, manekenka Renata Marić i biciklist Mladen Gaćeša.

Sustav javnih bicikala d.o.o. je tvrtka osnovana 2013. godine. Licencirani je partner i ekskluzivni zastupnik njemačke tvrtke Nextbike GmbH iz Leipziga koja je prisutna u više od 80 gradova u 14 država na 4 kontinenta. Sustav javnih bicikala korisnicima omogućuje brz, jednostavan, jeftin i ekološki način prijevoza uz slogan: „Sjedni i vozi!“ (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni