Mislav Herman: “Samo Zagrepčani ostaju uskraćeni za povećanje plaća”

Mislav Herman: “Samo Zagrepčani ostaju uskraćeni za povećanje plaća”

Čelnik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Mislav Herman ustvrdio je u srijedu da će “jedino Zagrepčani” ostati uskraćeni za povećanje neto plaća od 1. siječnja 2024. te dodao da će HDZ, kad preuzme vlast u Zagrebu, povećati plaće, prenosi tportal.

“Gradonačelnik Tomislav Tomašević i dalje ne odustaje od maksimalnih stopa poreza na dohodak u Zagrebu od 1. siječnja 2024. i s tim stavom je zapravo ostao u potpunosti usamljen u čitavoj Hrvatskoj. U onome trenutku kada mi preuzmemo odgovornost za vođenje Grada Zagreba, na prvoj sjednici Gradske skupštine, mi ćemo smanjiti stope poreza na dohodak i povećati Zagrepčanima plaće”, najavio je Herman.

Prema pisanju tportala Herman je kazao kako “u posljednjih pet godina Grad Zagreb imao najveći porast prihoda u čitavoj Hrvatskoj, a jedini postavlja maksimalnu stopu poreza na dohodak”. Od 2017. do 2022. taj porast je bio gotovo 240 milijuna eura, u samo jednoj godini 2021./2022. 130 milijuna eura, a u samo prvih šest mjeseci ove godine gotovo 70 milijuna eura, dodao je.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni