Mišić: “Treba ispitati pogoduje li se nekome rušenjem dimnjaka Ciglane”

Mišić: “Treba ispitati pogoduje li se nekome rušenjem dimnjaka Ciglane”

(Foto: Boris Jagačič)

„Stoje li iza toga fiktivni mađarski investitori ili netko drugi, odgovor je koji treba dati gradonačelnik Milan Bandić i institucije”, istaknuo je potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Ivana Vranješ

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine danas na upit novinarke ZG-magazina komentirao rušenje dvaju dimnjaka Stare ciglane na Črnomercu.

Naglasio je kako ne može dati stručno mišljenje jesu li dimnjaci u tolikoj mjeri oštećeni od potresa da su morali biti srušeni.

„Ono što me zabrinjava, što možemo vidjeti iz medija jest da iza toga stoje određeni partikularni interesi, a to svakako nije dobro”, rekao je Mišić. Pozvao je nadležne institucije da ispitaju je li se rušenjem dimnjaka nekome nezakonito pogodovalo te da se vidi što će biti na toj lokaciji.

„Stoje li iza toga fiktivni mađarski investitori ili netko drugi, odgovor je koji treba dati gradonačelnik Milan Bandić i institucije”, istaknuo je Mišić. Ustvrdio je da su dimnjaci bili simbol zapadnog dijela Zagreba i građani su nesretni što ih više nema te dodao da je važna pozadina tog rušenja.

„Ukoliko je pozadina rušenja šteta od potresa, treba oživiti taj dio grada. Nadam se da nećemo imati slične primjere kao u drugim dijelovima grada. Primjerice, Blok Kvatrić koji je izglasan glasovima HDZ-a i stranke Milana Bandića te je upitno na koji će se način nekretnina dati na upravljanje”, kazao je potpredsjednik Skupštine. Naglasio je kako je puno loših primjera i u posljednjih desetak godina.

„Ne želimo da Ciglana uđe u crnu statistiku kao neki drugi objekti u Zagrebu”, poručio je Mišić.

Osvrnuo se i na novac koji je uplaćen u državni proračun u akciji “Pomoć za obnovu”. Radi se konkretno 101, 51 milijuna kuna te je istaknuo kako očekuje da taj iznos bude podijeljen građanima čiji su domovi oštećeni u potresu po jasnim kriterijima i transparentno.

 „Ne želim da 40 % tog novca dođe do osoba čiji su domovi oštećeni. Od toga se i odustalo, kako sam čuo, vjerojatno i pod pritiskom medija”, rekao je Mišić.

Zahvalio je na prikupljenim sredstvima svim građanima koji su uplaćivali.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni