Mišić i Petek darovali kućicu za gradonačelnikovog psa Rudija

Mišić i Petek darovali kućicu za gradonačelnikovog psa Rudija

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić (SDP) i Renato Petek iz (NH!-PS) u ponedjeljak su odlučili gradonačelniku Milanu Bandiću darovati pseću kućicu. Na takvu su se gestu odlučili zato jer im gradonačelnik na protekloj sjednici Skupštine nije htio odgovoriti na pitanja oko troškova gradnje žičare Sljeme konstatiravši da mu pitanja postavljaju ljudi koji »u životu nisu sagradili ni pesju kućicu« te da mu se jave kad barem to naprave.

Sad kad su taj uvjet ispunili od gradonačelnika očekuju odgovore.

»Izradom kućice za gradonačelnikova psa Rudija ispunili smo preduvjet za nastavak razgovora oko sljemenske žičare te pravo na postavljanje pitanja zašto je žičara među najskupljima u Europi jer ćemo za nju ukupno izdvojiti oko 500 milijuna kuna«, kaže gradski zastupnik Mišić.

Petek dodaje da je sada došlo vrijeme da gradonačelnik odgovori na sva pitanja oko tog i ostalih projekta. Što se žičare tiče, zanima ga studija isplativosti projekta, tko je i temeljem čega te tko je zaključio da žičara mora biti kapaciteta 1500 osoba u satu, tko će održavati žičaru, koliko će to koštati i na kraju kolika će biti cijena karte za građane.

»Svaki ozbiljan, velik i skup projekt treba imati svu takvu dokumentaciju i prije nego se starta s projektom koje plaćaju građani iz proračuna«, naglašava Renato Petek.

Zastupnici Petek i Mišić se nadaju se da gradonačelnik više neće osporavati oporbenim zastupnicima kao i predstavnicima medija da obavljaju svoj posao i postavljaju mu pitanja te očekuju da će na sva pitanja stizati gradonačelnikov ozbiljan i profesionalan odgovor.

Podsjetimo, dvojac je 31. prosinca 2018. godine održao igrokaz svečanog puštanja u rad nepostojeće Sljemenske žičare čime su podsjetili gradonačelnika na neispunjeno obećanje da će žičaru pustiti u rad na Silvestrovo 2018. godine. A gradonačelnik Bandić je prilikom otvaranja radova na žičari u siječnju ponovio da oni koji mu upućuju kritike na lokaciji radova »mogu tamo gablati, ali ne znaju raditi, pa niti napraviti kućicu za psa«.

Iz Gradske uprave im je poručeno da će »kućica za Rudija« biti donirana skloništu za napuštene životinje Dumovec. (ZG-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni