Mirza Šabić: Potres i pandemija posebno su pogodili zagrebačke obrtnike

Mirza Šabić: Potres i pandemija posebno su pogodili zagrebačke obrtnike

Iako su obrtnici od Grada Zagreba dobili dozvolu za postavljanje 16 adventskih kućica na Trgu bana Josipa Jelačića i u Petrićevoj ulici, one moraju ostati zatvorene

Ivana Vranješ

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Nacionalni stožer civilne zaštite donio je komplet strožih mjera u borbi protiv koronavirusa koje su na snazi od 28. studenoga do 21. prosinca 2020. Jedna od tih mjera je i zabrana održavanja sajmova, što uključuje i adventski sajam.

Iako su obrtnici od Grada Zagreba dobili dozvolu za postavljanje 16 adventskih kućica na Trgu bana Josipa Jelačića i u Petrićevoj ulici, one moraju ostati zatvorene.

Zbog zabrane prodaje božićnih proizvoda uz poštivanje epidemioloških mjera, dok je iostovremeno trgovačkim centrima omogućena prodaja ogorčeni su obrtnici, ali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

U izjavi za ZG-magazin predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr. sc. Mirza Šabić ocijenio je da je situacija izuzetno teška.

„Zagrebački obrtnici su posebno na udaru, kako od potresa tako i od pandemije koja ne posustaje“, istaknuo je Šabić. Dodao je da su obrtnici uvijek bili glavni stup gospodarstva, a u cijeloj ovoj situaciji velika su pomoć obrtništvu propisane mjere za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

„Zalažemo se za dobrobit svih naših obrtnika neovisno o djelatnosti. Izlazimo s novim prijedlozima prema državi, Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Zahvalni smo na razumijevanju na koje nailazimo u Gradu Zagrebu i od gradonačelnika Bandića te u Zagrebačkoj županiji”, rekao je Šabić. Izrazio je uvjerenje da će prijedlozi Obrtničke komore Zagreb koji su prihvaćeni u Zagrebu biti prihvaćeni i na državnoj razini.

 (Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni