Mirjana Lučić-Baroni osvojila Quebec!

Mirjana Lučić-Baroni osvojila Quebec!

Lučić-Baroni je nakon odličnih igara na US Openu, gdje se plasirala u osminu finala, ponovno nastavila s odličnim nizom i ovoga puta u finalu je bila bolja od nekadašnje prve igračice svijeta. To je njezina prva pobjeda u međusobnim ogledima protiv Williams.

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni osvojila je jučer WTA turnir u kanadskom Quebecu. U finalu je pobjedila Venus Williams, 19. igračicu svijeta sa 6:4, 6:3. Ovo je njezin treći turnirski naslov, prvi nakon 16 godina i posljednjeg naslova, koji je osvojila u Bolu na Braču. To je najveći razmak između dva osvojena turnira u povijesti WTA Toura, a dosadašnji rekord držala je Japanka Kimiko Date-Krumm, koja je imala pauzu od 13 godina.

Lučić-Baroni je nakon odličnih igara na US Openu gdje se plasirala u osminu finala, ponovno nastavila s odličnim nizom i ovoga puta u finalu je bila bolja od nekadašnje prve igračice svijeta. To je njezina prva pobjeda u međusobnim ogledima protiv Williams.

Samo dva sata kasnije Lučić-Baroni i Čehinja Lucia Hradecka su u finalnom dvoboju parova pobijedile Njemicu Juliu Georges i Čehinju Andreu Hlavackovu 6-3, 7-6 (8) za sat i 27 minuta igre. „Presretna sam i ne mogu opisati to riječima. Toliko dugo je prošlo, igrala sam odličan meč danas. Toliko je puno prošlo da mi se čini da više ne znam držati trofej u rukama“, rekla je nakon finalnog meča Lučić-Baroni.

(zg-magazin; Foto:www.coupebanquenationale.ca)