Ministre Paviću, ponekad je potrebno slijediti starije i iskusnije!

Ministre Paviću, ponekad je potrebno slijediti starije i iskusnije!

(Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić / Izvor: vlada.gov.hr)

Samo u Ledu dva mirovinska fonda će izgubiti 200 milijuna kuna. I sad kad nam kažu da taj proces neće nikoga oštetiti pitamo se čiji su novci u mirovinskim fondovima?

Malo pomalo izlaze na vidjelo informacije vezane uz udjele dioničara u pojedinim Agrokorovim poduzećima i gubitci koje će pri otpisu potraživanja pretrpjeti. Naime, cjelokupan proces spasa Agrokora svodi se na otpis dugova, a kome koliko i kada predmet je sporazuma koji bi se trebao potpisati do 10. srpnja. Nažalost, poučeni dosadašnjim iskustvima, kada su pojedinci grabili iz potonulog diva samo za sebe, možemo očekivati kako će se na isti način pristupiti i pri otpisu dugova. Prema babi i stričevima, političkoj moći i onome tko će vratiti veću proviziju. I to sve u okviru zakona koji su si pohlepni lihvari sami napisali te onako usput ispustili odredbu o sukobu interesa. No u skupinu odgovornih za ova nedjela može se priključiti i aktualni ministar mirovinskog sustava koji je Stranku umirovljenika početkom afere Agrokor napao za neodgovornost i širenje panike!

A samo smo upozorili kako će i mirovinski fondovi u ovoj financijskoj raboti također biti na gubitku! Vidljivo je da smo bili potpuno u pravu jer je ovih dana objavljeno da će samo u Ledu dva mirovinska fonda izgubiti 200 milijuna kuna. I sad kad nam kažu da taj proces neće nikoga oštetiti pitamo se čiji su novci u mirovinskim fondovima? Zar to nisu naši novci koje smo izgubili? Stoga još jednom ponavljamo kako je to tek početak jer slijedi još gori scenarij i negativne ekonomske posljedice ove pravno-financijske operacije u režiji bivše potpredsjednice Vlade.

Foto: www.belina.hr

Među onima koji nas uvjeravaju da nitko neće izgubiti su i pojedinci iz sabora koji bi trebali zastupati interese umirovljenika. Nažalost provodeći vrijeme na tajnim ručkovima sa smijenjenom potpredsjednicom Vlade ušli su u neki drugi, virtualni svijet i time zaboravili na svakodnevicu i muke umirovljenika. Nadamo se kako osim ovih poslovnih ručkova policijski pregled kompjutora, praćenje SMS-ova i elektroničke pošte ministrice koja je abdicirala neće pokazati i neke daleko gore stvari! Poput udruženog financijskog pothvata za spas privatnog mirovinskog osiguranja ili štedno-kreditne zadruge koji je imao za glavni cilj osobnu materijalnu korist.

Sve u svemu aktualni ministar mirovinskog sustava ne zaslužuje više našu podršku i javno mu preporučujemo i pozivamo da slijedi postupke donedavne njegove kolegice i bivše ministrice. Dok ne bude prekasno i za njega i sve nas!

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni