Ministarstvo i Grad će financirati Savjetovalište za zaštitu potrošača

Ministarstvo i Grad će financirati Savjetovalište za zaštitu potrošača

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u četvrtak je s Ministarstvom financija i Gradom Zagrebom potpisalo sporazume o suradnji u financiranju savjetovališta za zaštitu potrošača.

Ugovore su u sklopu obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te ministar financija Zdravko Marić.

Sporazum s Gradom Zagrebom odnosi se na sufinanciranje rada savjetovališta na području Zagreba, dok se onim s Ministarstvom financija osiguravaju sredstva za rad dodatnog savjetnika u pojedinim savjetovalištima u području financijskih tržišta, a s ciljem jačanja financijske pismenosti.

Kako je izvijestila ministrica Dalić, Ministarstvo trenutno provodi javni poziv za udruge koje će osnivati savjetovališta, a njime se omogućava financiranje šest savjetovališta u isto toliko gradova. Dalić se nada da će time od 1. srpnja postojati savjetovališta u šest gradova, čime bi se njihov broj u odnosu na sadašnje stanje povećao za dva.

Ministar Marić kazao je da njegovo ministarstvo puno čini na području zaštite potrošača, pritom podsjetivši na Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju s kraja prošle godine, kojim je uveden čitav niz mjera koje su upravo usmjerene na dodatnu zaštitu potrošača.

 Zagrebački gradonačelnik Bandić kazao je da potpisivanje sporazuma ima trojaku ulogu i zadaću, to jest poticanje savjetovanja, edukacije i informiranja. (Hina/Zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni