Ministar Ostojić poskupljuje participaciju i dopunsko osiguranje?

Ministar Ostojić poskupljuje participaciju i dopunsko osiguranje?

„Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro kako je prije bilo“, rekao je Ostojić.

„Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne planira poskupljivati cijenu police dopunskog zdravstvenog osiguranja. Za sve kategorije osiguranika jedinstvena cijena police koju smo uveli u listopadu 2013. godine ostaje 70 kuna. Ova jedinstvena cijena police osigurava stabilno financijsko poslovanje dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a“, priopćili su iz HZZO-a reagirajući na izjavu ministra zdravlja Rajka Ostojića da će se zbog krize podignuti cijene dopunskog osiguranja.

Podsjetimo, ministar Ostojić je u emisiji Veto na Jabuci TV rekao kako ozbiljno razmišlja o povećanju participacije i cijene dopunskog osiguranja.

„Gotovo sam uvjeren da moramo povećati trenutačne participacije od 10 kuna, ali i cijene polica dopunskog osiguranja. Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro kako je prije bilo“, rekao je Ostojić.

Također, priznao je i da je zdravstveni sustav u RH „danas puno lošiji nego što se očekivalo i obećavalo prije dvije godine kada su došli na vlast“ te da su “napravili tek 65 % onoga što su obećali u Planu 21“. (hrt /zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni