Ministar graditeljstva predao ključeve vlasnicima POS-ovih stanova u Zapruđu

Ministar graditeljstva predao ključeve vlasnicima POS-ovih stanova u Zapruđu

Dodjeljujući ključeve ministar je Kuščević izrazio zadovoljstvo što će zalaganjem Države 519 obitelji riješiti svoje stambeno pitanje / Cijena stana iznosi 1.088,62 eura za m2

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević predao je u srijedu ključeve kupcima stanova POS-a, čime je svečano obilježen završetak radova na izgradnji stambeno poslovne građevine u u zagrebačkom naselju Zapruđe, u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje. Svečanosti je nazočio i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić.

Stambeno poslovna zgrada podijeljena je u 5 lamela (A, B, C, D i E) s ukupno 519 stanova s pridruženim garažno-parkirnim i parkirnim mjesta te 10 poslovnih prostora s pridruženim odgovarajućim brojem garažno-parkirnih i parkirnih mjesta. Izgradnja je, sukladno sklopljenom ugovoru o građenju, započela 01. kolovoza 2014. s rokom završetka izgradnje 01. kolovoza 2016. godine a rok za predaju kupcima, po predugovoru je 30. rujna 2016. Cijena stana iznosi 1.088,62 eura za m2. Ukupna neto korisna površina stanova i poslovnih prostora s pridruženim garažno parkirnim mjestima iznosi 36.216,55 m2. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 293 milijuna kuna, od čega udio Republike Hrvatske iznosi oko 110 milijuna kuna.

POS-Zaprude

U izgradnji je trenutno u sklopu programa POS-a 16 zgrada s ukupno 446 stanova. Najveći su projekti u Gospiću 30, u Splitu Kila 1 162 stana, u Malom Lošinju 20 stanova, u Umagu 50 stanova, u Zadru 73 stana i u Varaždinu 108 stanova.

Dodjeljujući ključeve ministar je Kuščević izrazio zadovoljstvo što će zalaganjem Države 519 obitelji riješiti svoje stambeno pitanje. Naglasio je da je Ministarstvo kojem je on na čelu podržavalo i podržava svaki projekt koji je za opće dobro Hrvatske i njenih stanovnika. Nada se da je zauvijek iza nas praksa koju je na žalost prakticirala i Kukuriku koalicija kada je zaustavila projekte samo zato što su započeti u prethodnom mandatu, poput projekta Pelješkog mosta.

„Kao odgovorni ljudi dužni smo poštivati potpisane ugovore i obveze. To je pitanje pravne sigurnosti i napretka naše zemlje. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli da se posao završi u roku, djelatnicima APN-a, projektantima, Gradu Zagrebu koji je izdao dozvole za gradnju u razumnom roku. Na kraju želim reći da smo upravo izdali lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu i time su se stekli uvjeti za izdavanje građevinske dozvole za gradnju Pelješkog mosta, jedne od prometno i sigurnosno najvažnijih građevina za našu zemlju. Nadam se da će buduća Vlada, koja god to bila, nastaviti jednako predano raditi na ovom i svim drugim projektima od državnog značaja“, kazao je ministar Kuščević.

Zgradu POS-a u Zapruđu izgradilo je trgovačko društvo Kamgrad d.o.o iz Zagreba prema projektnoj dokumentaciji izrađenoj od trgovačkog društva Arhitektura Duplančić d.o.o. iz Zagreba. (zg-m)