Ministar Butković očekuje da žičara bude u funkciji prije Božića

Ministar Butković očekuje da žičara bude u funkciji prije Božića

Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je potvrdio kako očekuje da sljemenska žičara proradi do Božića.

Butković je izjavio kako je o žičari razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije započeti s radom, javlja Index.

Istaknuo je da je cijeloj problematici buka najveći problem nalazila te su se nalazila tehnička i zakonska rješenja jer se približava Snježna kraljica.

»U tom smislu nađeno je rješenje da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik u jednom dijelu jer je zastario. On je iz 2004. godine i nije prepoznao žičaru, nigdje je ne spominje. Oni su na to pristali«, rekao je Butković uoči sjednice Vlade.

Dodao je da ga je ministar zdravstva Vili Beroš zamolio da mu Ministarstvo prometa formulira kako bi ta izmjena trebala izgledati s obzirom na to da se radi o prometu.

Butković kaže da se pravilnici mogu relativno brzo izmijeniti te da očekuje da će to biti riješeno do kraja 2021. godine.

Na pitanje očekuje li da će žičara proraditi do Božića, ministar je to potvrdio.

»Takav je bio dogovor. No to morate pitati ministra Beroša, on je izrazio dobru želju i volju da to napravi. Nije bilo govora da to bude do Božića ili Nove godine, nego što prije«, kazao je Butković novinarima i dodao kako se nisu držali konkretnih datuma. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.