“Milo za drago” u Maksimiru: Donesite stvari koje ne trebate i osvojite torbu

“Milo za drago” u Maksimiru: Donesite stvari koje ne trebate i osvojite torbu

“Milo za drago” je tranzicijska inicijativa – dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji sa Centrom za Kulturu i Informacije Maksimir nastavlja aktivnosti “milo za drago” u Maksimiru. Tijekom proljeća održat će se tri sajma razmjene stvari i vještina s pratećim radionicama o praktičnoj održivosti.

Prvi događaj održat se u subotu 16.04. od 10 do13h, a tema je “uradi sam” tehnička kultura.

Program:

10:00 – 13:00 Sajam razmjene

Donesite stvari koje vam više ne trebaju* i razmijenite za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti…

*Molimo da sve stvari budu u dobrom stanju i čiste. Maksimalno 15 stvari po osobi.

10:00 – 11:30 Radionica izrade drvene police – skiciranje, mjerenje dimenzija, obrada dasaka, spajanje, postavljanje… Izradit ćemo policu za razmjenu knjiga koja će ostati u CKIM-u i koristiti građanima u Maksimiru.

11:30 – 12:45 Radionica održavanja bicikla – zakrpavanje guma, podmazivanje lanca i zupčanika, zatezanje pogona i kočnica…

12:45 Tombola

Ako donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom “milo za drago”, izrađenoj u socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobivaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.

“Milo za drago” je tranzicijska inicijativa – dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.

Cijeli program održava se se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Sudjelovanje je besplatno i svi su dobrodošli, nisu potrebne prijave. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni