Milivoj Špika predlaže testove inteligencije za gradske i saborske zastupnike

Milivoj Špika predlaže testove inteligencije za gradske i saborske zastupnike

Špika: Ako se netko kojim slučajem u mom obraćanju na sjednici Odbora za predstavke i pritužbe našao uvrijeđen misleći da sam ga nazvao ili se isti osjeća ili možda poistovjećuje sa nekim idiotom… onda veliko SORRY, svim tako uvrijeđenim idiotima dakako

Nakon što je Klub zastupnika zagrebačkog SDP-a u Gradskoj skupštini u srijedu osudio skandalozne izjave gradskog zastupnika Milivoja Špike (BUZ) o radnicima Zagrebparkinga izrečene na sjednici Odbora ze predstavke i pritužbe, prozvani je zastupnik odmah reagirao, ocijenivši kako je njegovu »(navodnu) izjavu netko formulirao po svojoj volji, izvlačeći riječi iz konteksta…«.

Naime, SDP-ovi su ocijenili kako je vrijeđanje radnika ispod razine institucije Gradske skupštine te da bi se Špika se trebao javno ispričati za izrečeno. »Govorom mržnje Špika je posve neopravdano napao dostojanstvo radnika što zaslužuje svaku osudu«, navode zagrebački SDP-ovci.

Podsjetili su kako su radnici Zagrebparkinga nerijetko i prošlih godina bili mete napada pojedinaca koji su ih time htjeli zaustaviti u obavljanju svog posla te se nadaju da »da ovakve nesmotrene i bezobrazne izjave Milivoja Špike opet ne potaknu niske strasti«.

Štoviše, iz SDP-a očekuju odgovor gradskog i državnog HDZ-a prenosi li na ovaj način Špika stavove cijele Domoljubne koalicije prema radnicima i vrijednim ljudima Zagreba i Hrvatske. Ako to nije posrijedi, smatraju kako bi se trebalo javno i nedvosmislenoe ograditi od ovakvih sramotnih nastupa njihovog gradskog, a prema svim najavama i budućeg saborskog zastupnika.

Gradski zastupnik Milivoj Špika u svom priopćenju pak napominje kako se »cijenjena gospoda, posebno ona iz skupštinskog kluba SDP-a Grada Zagreba, doista nemaju razloga brinuti za djelatnike o kojima su tijekom svog mandata i upravljanja ZG Holdingom vodili računa koliko i o prošlogodišnjem snijegu…«

Špika tvrdi kako nikoga nije vrijeđao, a posebno ne vrijedne radnike Zagreb parkinga koji i sada na ovim nesnosnim vrućinama obavljaju svoj posao, no da se vjerojatno zamjerio onima koji »iz udobnosti svojih fotelja i klimatiziranom prostoru (pretpostavljam) nisu u stanju uključiti dovoljan broj sinapsi da bi donijeli jedan sasvim logičan zaključak… Posebno jer se radi o dva slučaja koji su gotovo istovjetni da ne kažem i potpuno isti, pa donesu dvije potpuno suprotne odluke od kojih jedna zacijelo nema veze sa zdravom pameću… iliti logikom«.

Svi na test inteligencije

»Ako imamo određena radna mjesta na kojima netko treba temeljem činjenica donijeti i neku suvislu odluku, onda nije zgoreg prije njegova zaposlenja provjeriti ima li dotični uz sve formalne i određene intelektualne sposobnosti za navedeni posao… neki poslovi naime zahtijevaju od pojedinih djelatnika i određenu razinu sposobnost logičkog zaključivanja stoga baš i nije uputno kada ili ako se takvi poslovi dodjeljuju nekome tko za tako nešto nema minimalne sposobnosti…«, navodi Špika i dodaje: »Dakle, ako se netko kojim slučajem u mom obraćanju na sjednici Odbora za predstavke i pritužbe našao uvrijeđen misleći da sam ga nazvao ili se isti osjeća ili možda poistovjećuje sa nekim idiotom… onda veliko SORRY, svim tako uvrijeđenim idiotima dakako. Ipak, građani Zagreba jako dobro vide tko i sa kakvim vokabularom nastupa na sjednicama Skupštine stoga ne vidim nikakav razlog ni potrebu posebno isticati da je ovo samo jeftina i politikantska igrica SDP-a… što je u kontekstu nadolazećih parlamentarnih izbora sasvim OK, rekao bih… samo naprijed drugovi…«

Milivoj Špika je otišao toliko daleko da je predložio kako bi se test inteligencije trebao obavezno provodi za sve zastupnike Skupštine Grada Zagreba, kao i za zastupnike u Saboru RH »kako bi se nekim likovima izrazito visoke inteligencije i razine obrazovanja možda i uskratila čast da nas sve zajedno prave budalama…. a mi odnosno građani ih za to još i dobro plaćamo?!?!«

Kako bi razjasnio oko čega se konkretno digla prašina nakon sjednice Odbora za predstavke i pritužbe naveo je dva primjera iz rasprave.

Slučaj s vozilom »A« i vozilom »B«

Radi se o tome da je Odbor od Zagrebparkinga dobio na razmatranje dva slučaja u kojima je kontrolor na parkingu ispostavio dnevnu kartu za vozilo A i B. U oba slučaja je parking uredno naplaćen no sa sitnim greškama kod upisa registarske oznake vozila. Članovi Odbora u oba slučaja nisu imali nikakvih primjedbi na rad djelatnika Zagrebparkinga koji je pod brisač ostavio ispisanu dnevnu kartu.

Vozač za vozilo „A” registarske oznake ZG 5632 BN je prilikom SMS plaćanja upisao registarsku oznaku ZG 5631 BN, dakle pogrešno upisao zadnju brojku radi čega je uputio prigovor radi ispostavljanja dnevne karte i koji je na koncu od Povjerenstva za reklamacije Zagreb parkinga uvažen te temeljem toga i izvršeno storniranje dnevne karte, objašnjava Špika.

U drugom slučaju kod vozača „B” se radi o sličnoj grešci jer je vozač u SMS poruku i u ovom slučaju pogrešno ispisao registarsku oznaku za svoje vozilo tako da je umjesto registarske oznake ZG 271 VH upisao ZH 271 VH, dakle upisao ZH umjesto ZG. U ovom slučaju je ono isto Povjerenstvo za reklamacije Zagreb parkinga koje je uvažilo prigovor u prvom slučaju u ovome za vozilo „B” reagiralo potpuno suprotno odbacivši prigovor kao neosnovan.

»Mada je i potpunom laiku pa čak vjerujemo i osobama graničnih intelektualnih sposobnosti, jasno da u Hrvatskoj ne postoji registarska oznaka ZH, za zaključiti je jednostavnom i zdravom logikom da se u i ovom slučaju doista radi o nenamjernoj grešci, dočim u provom slučaju čiji prigovor je uvažen, postoji čak i realna mogućnost o postojanju navedene registarske pločice, koja opet teoretski može biti i vlasništvo istog vozača…«, ističe gradski zastupnik i zaključuje kako je jasno da je u oba slučaja Povjerenstvo za reklamacije trebalo uvažiti prigovor budući je i više no očito kako se u oba slučaja radi o nenamjernim greškama. »A zašto pak to i oni sami nisu zaključili ostati će do daljnjeg nerješiva enigma…«.

Špika je na kraju izrazio »iskreno žaljenje« ako se nakon ovog pojašnjenja doista netko od radnika Zagreb parkinga osjetio uvrijeđenim radi njegove reakcije na »nekorektno ponašanje dijela službenika Zagreb parkinga prema građanima od kojih primaju plaće odnosno žive«. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni