Milijun kuna manje za Memorijal Boris Hanžeković

Milijun kuna manje za Memorijal Boris Hanžeković

„Dok sam ja na čelu grada, tri velika međunarodna sportska događaja neće doći u pitanje. To su Hanžek, Snježna kraljica i Zagreb Indoors“, istaknuo je Bandić i dodao kako će proračun za ovogodišnji miting biti za milijun kuna manji od prošlogodišnjeg.

Za šest tjedana održati će se 64. Međunarodni atletski miting „Memorijal Boris Hanžeković“. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas stadion Mladosti na Savi u pratnji direktorice mitinga Ivane Brkljačić.

„Na dijelovima na kojima su se na stazi pojavile lokve treba popraviti drenažu, a moraju se i očistiti kanalići za odvod vode. Miting će biti na standardu prošlogodišnjeg. Sigurno će nastupiti Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić. Dok sam ja na čelu grada, tri velika međunarodna sportska događaja neće doći u pitanje. To su Hanžek, Snježna kraljica i Zagreb Indoors“, istaknuo je Bandić i dodao kako će proračun za ovogodišnji miting biti za milijun kuna manji od prošlogodišnjeg.

“Srećom, imamo vrhunske domaće atletičare, Sandra je ponovno najbolja diskašica svijeta, Blanka se vratila skokovima preko dva metra, toj se visini približila i Ana, a čak tri naša bacača kugle su blizu rezultatu od 21 metra. Želja nam je dovesti svjetskog rekordera u skoku s motkom Lavilleniea, na memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama ponovno će nastupiti naš stalni gost, svjetski prvak David Oliver, a dobar će nam tradicionalno biti i sprint. Naš je proračun i tri puta manji od velikih svjetskih mitinga, ali smo po rezultatima redovito među 10 najboljih”, istaknula je direktorica Brkljačić.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni