Milanović spasio Zagrepčane od uznemiravanja bukom borbenih zrakoplova

Milanović spasio Zagrepčane od uznemiravanja bukom borbenih zrakoplova

Predsjednik Zoran Milanović je u utorak predvečer zapovjedio da se zabrane preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović je dao zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Načelniku Hranju je naložio da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba.

(Foto: Boris Jagačić)

Naime, dva višenamjenska borbena zrakoplova Rafale proletjela su iznad centra grada Zagreba u utorak, 15. ožujka u poslijepodnevnim satima. Prema navodima MORH-a planirani let bio je predviđen između 16.45 i 17.45 sati.

Zrakoplovi su letjeli na visini od oko 600 metara te iako nisu probijali zvučni zid pri preletu su stvarali pojačanu buku. Stoga su iz MORH-a građane Zagreba zamolili za strpljenje i razumijevanje

Riječ je o zajedničkom letenju i uvježbavanju pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova „Charles de Gaulle održava se u sklopu bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni