Milanović: Podravka raste iz godine u godinu, a prijetilo joj je pretvaranje u politički feud

Milanović: Podravka raste iz godine u godinu, a prijetilo joj je pretvaranje u politički feud

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u četvrtak je u Koprivnici sudjelovao u obilježavanju početka radova na glavnom objektu Belupove nove tvornice krutih, polukrutih te tekućih oblika lijekova. Tom je prilikom zahvalio predsjedniku Uprave Podravka Grupe Zvonimiru Mršiću što je u svome govoru spomenuo ulogu Vlade Republike Hrvatske u zadnje tri godine u pogledu Podravke kojoj je prijetilo da je politika pretvori u politički feud.

»Podravka to danas nije, a jedina politička odluka koju je Vlada zadnjih godina donijela u vezi s Podravkom, bila je upravo ona otprije nekoliko tjedana, da Vlada, odnosno hrvatska država, kao jedan od dioničara, sudjeluje u dokapitalizaciji da bismo povećali ono što trenutačno imamo«, kazao je Milanović. Država je samo jedan od dioničara, a u značajnom dijelu dioničke strukture su mirovinski fondovi, koji štede i ulažu novac za neke buduće mirovine, dodao je premijer.

Ocijenio je kako je Podravka važna igrač u hrvatskoij ekonomiji te iz godine u godinu postaje sve ozbiljnija tvrtka. »Podravka je ambiciozna, širi se u jednom prostoru i jednoj grani koja je vrlo konkurentna. Nije nigdje lako, ali se osobito u prehrambenoj industriji mora izboriti za kupca proizvodima koji se danas proizvode po cijeloj Europi. Vlada ovom projektu nije poklonila status strateškog projekata, nego ga je on zadovoljio prema formalnim kriterijima«, napomenuo je premijer.

Napomenuo je kako se u ovom trenutku u Hrvatskoj priprema dosta takvih projekata. »Samo nekoliko zadnjih tjedana imao sam čast biti prisutan i reći dvije, tri riječi na otvaranjima i u Osijeku, i u Rijeci neki dan, i drugim dijelovima Hrvatske, ne samo kada su u pitanju industrijski objekti, nego i objekti u turizmu – hoteli, odmarališta. Sve su to investicije koje su se dogodile, u dobroj mjeri, upravo zbog aktivnih mjera Vlade, porezne politike, odnosno mjera koje je usvojio Sabor na prijedlog Vlade i kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj«, ustvrdio je. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni