Milanović: Odluka o povratku djece u školu trebala je biti jasnija

Milanović: Odluka o povratku djece u školu trebala je biti jasnija

Komentirao je i izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenković koji je njegov odlazak iz Okučana na obilježavanju 25. obljetnice “Bljeska” nazvao kukavičlukom

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je posjetio zagrebačku Modernu galeriju koja je znatno oštećena u razornom potresu. Tom prigodom razgledao je retrospektivnu izložbu Vatroslava Kuliša. Na izložbi su izloženi radovi od 1974 godine do danas.

Nakon razgledavanja izložbe predsjednik Milanović je rekao novinarima da u Modernoj galeriji nije bio 30 godina.

„Bilo mi je drago doći pogledati u kakvom je stanju, ali obnavljana je 2005. godine“, istaknuo je Milanović.

Na upit novinara o ostavki ministra obrane Damira Krstičevića zbog pada aviona u kojoj su poginuli natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić rekao je da Krstičević ne odgovara njemu nego predsjedniku Vlade i Hrvatskom saboru.

„Zbog ovoga prvi dan ne bih tražio ostavku, tako ne funkcioniram. To je jeftino i kratkog daha. Vidjeli smo zadnjih godina kako to loše funkcionira za vojsku i sustav”, istaknuo je Milanović. Spomenuo je i prije dvojcu pilota koji su poginuli te je dodao da to nije bilo razlog za nečiju ostavku.

Milanović se osvrnuo i na parlamentarne izbore ističući kako je očito da će izbori biti jako brzo. Dodao je da se on neće uključiti u kampanj .

„Premijer nije komunicirao sa mnom o datumu izbora. Tako funkcionira demokracija“, izjavio je Milanović.

Komentirao je i izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenković koji je njegov odlazak iz Okučana na obilježavanju 25. obljetnice “Bljeska” nazvao kukavičlukom.

„Ja imam neki svoj stav vrijednosti. Nisam otkrio ljubav prema Tuđmanu u 41. godini. Vi ćete sami morati zaključiti tko se podnio kukavički, a tko je zaštitio funkciju. Mogu doći ZDS bukači, ali u protokol neće ući. Za ovo nisam odgovoran ja ili moj protokol. U dobroj vjeri prepustili smo se organizaciji ministra Medveda, a završilo je kao u džungli. Završilo je vrlo ružno”, rekao je novinarima Milanović.

Na upit novinara komentirao je i odluku Vlade o početku nastave u osnovnim školama.

„Nije jasno što se htjelo tom odlukom. Ta odluka, a to nije lako donijeti trebala je biti jasna, ide se u školu – ne ide se u školu. Nema uvjeta da djeca budu u razredima, jeli baš tako? Treba li biti desetero djece u razredima ili može biti dvadesetero? Djeca su puno izgubila suludim štrajkom koji je bio nepotreban krajem godine“, ustvrdio je Milanović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni