Milanović: Moj komentar Plenkovićeve Vlade značio bi upletanje u izbore

Milanović: Moj komentar Plenkovićeve Vlade značio bi upletanje u izbore

(Foto: Ured predsjednika)

Predsjednik Republike Zoran Milanović je u subotu prilikom posjeta Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-a) odgovarao i na pitanja novinara o aktualnim političkim događajima.

Naglasio je da je uoči parlamentarnih izbora potpuno neutralan te se osvrnuo na osnivanje Restart koalicije koju čine SDP, HSS, HSU, Snaga i GLAS.

„Sad sam saznao da je formirana lijeva koalicija. Čujem se s nekim ljudima, čujem se i s premijerom Plenkovićem, čujem se i s ljudima iz oporbe. Neki imaju očekivanja, ali ona će se razbiti kao valovi o stijene. Kod mene nema nikakve pristranosti. Ja ne idem na izbore”, izjavio je predsjednik Milanović. Naglasio je da je već prošao razvojni put u životu i politici te smatra da je razvio individualni imunitet do te mjere da je uopće pitanje trebali predsjednik glasati na izborima.

„U nekim zemljama je državnim poglavarima zabranjeno glasati da bi zadržali potpunu distancu”, dodao je Milanović.

Što se tiče ocijene rada Vlada Andreja Plenkovića rekao je da bi njegov komentar bilo uplitanje u izbore.

„To će morati ocijeniti građani. Ne mogu reći ni da je dobra ni loša. Činjenica je da je 15 ministara otišlo iz Vlade, jer je najureno“, izjavio je Milanović. No kad je riječ o ministru obrane Damiru Krstičevću kazao je da u ovom trenutku ne vidi razloga za njegovu ostavku koju je dao zbog smrti dvojce vojnih pilota kod Biljana Donjih.

„Obuka pilota je jako opasna, to nije za svakoga, ali za to ne može biti kriv ministar Krstičević. Kad bi se događala svaki tjedan nesreća onda bi bio kriv. No svi drugi ministri su odlazili znamo pod kojim okolnostima i građani će morati odabrati kad god bili izbori, a izgleda da će biti jako brzo. Nadam se da to neće narušiti laganu dinamiku izlaska iz epidemioloških mjera koje smo usvojili kao i sve druge zemlje u Europi“, istaknuo je Milanović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni