Milana Vuković Runjić – nova gradska pročelnica za kulturu?

Milana Vuković Runjić – nova gradska pročelnica za kulturu?

Nova pročelnica Gradskog ureda za kulturu mogla bi postati hrvatska književnica Milana Vuković Runjić. Naime, kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih ZG-magazinu, pretpostavlja se da će ona biti potvrđena za pročelnicu spomenutog ureda već na idućoj sjednici Gradske skupštine u svibnju.

Do sada su tu funkciju obnašali Tedi Lušetić i Ivica Lovrić. Inače, Milana Vuković Runjić je hrvatska književnica rođena u Zagrebu 1970. godine, gdje je diplomirala i magistrirala književnost. Dosad je objavila 22 knjige proze, eseja i poezije. Knjiga Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima iz 2013. godine, kojem je autorica komemorirala 100-tu godišnjicu smrti Antuna Gustava Matoša, bila je u užem izboru za književne nagrade “Višnja Machiedo”, “Zvane Črnja” i “Kiklop”.

Od rujna 2012. u knjižari Vuković&Runjić u Zagrebu vodi “Klub kreativnih žena” i udrugu “Artisti i Literati”. Za urednički rad dobila je Kiklopa 2005., a posljednjih je godina kolumnistica u Cosmopolitanu i 24sata. Pisala je kolumne za talijanski Internazionale, slovensko Delo i američki Believer. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni