Milan Bandić odustaje od predsjedničke kandidature?

Milan Bandić odustaje od predsjedničke kandidature?

Prilikom jutrošnjeg otvorenja radova na istočnom kolniku Avenije Marina Držića koji će trajati do nedjelje, 25. kolovoza, gradonačelnik Milan Bandić je prokomentirao medijske napise o tome da zbog narušenog zdravlja neće ići u predsjedničku utrku.

Izjavio da unatoč pisanju nekih medija još nije donio odluku o predsjedničkoj kandidaturi, no nije želio razotkriti što je točno odlučio. »Ne znam što mediji pišu, odluka je donesena, a objavit ću krajem rujna, jako ćete se iznenaditi«, izjavio je Milan Bandić za N1 televiziju.

Prema pisanju Večernjeg lista, Milan Bandić navodno ne namjerava ulaziti u utrku za predsjeničke izbore. List se poziva na izvor iz saborskog Kluba Stranke rada i solidarnosti, koji je rekao kako mu je Bandić u nedavnom razgovoru decidirano kazao da se ne namjerava upuštati u tu političku bitku. Bandić je tom izvoru rekao da neće u utrku jer mu je zdravlje lošije.

Podsjetimo, Bandić je tijekom obilježavanja 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije »Oluja« u Kninu poručio da je Hrvatskoj potreban novi Franjo Tuđman. »Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujedniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti«, ustvrdio je zagrebački gradonačelnik.

No ako je za vjerovati izvorima, zagrebački gradonačelnik pritom nije mislio na vlastitu kandidaturu. Njegovoj se podršci pak nadaju i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali i Miroslav Škoro, piše Večernji. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni