Milan Bandić jutros pedalirao do posla

Milan Bandić jutros pedalirao do posla

»Bicikil je investicija koja se brzo isplati«, istaknuo je gradonačelnik

U povodu Međunarodnog dana zimske vožnje biciklom na posao, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas brojnim sugrađanima i građanima drugih svjetskih gradova koji su se jutros uputili bicikom na posao, bez obzira na vremenske prilike.

»Bicikil je investicija koja se brzo isplati«, istaknuo je gradonačelnik podsjetivši da vožnjom bicikla štedimo novac ali prvenstveno brinemo o svome zdravlju. Dodavši kako u Zagrebu trenutno ima oko 300 kilometara biciklističkih staza, gradonačelnik je zaključio kako je biciklističkom infrastrukturom zadovoljan, ali i da uvijek može bolje.

Međunarodni dan zimske vožnje biciklom na posao projekt je pokrenut u Kanadi 2013., a povezuje svjetske gradove čiji su se stanovnici obvezali voziti bicikl na posao barem taj dan, bez obzira na vremenske prilike. Zagrepčani su sudjelovanjem debitirali prošle godine i odmah odnijeli pobjedu, zahvaljujući najvećem broju prijava i značajnoj gužvi biciklista na ulicama, unatoč hladnoći (oko 1000 sudionika).

I ove je godine po prijavama Zagreb na 1. mjestu, a prijaviti se možete do kraja dana na web stranici www.winterbiketoworkday.org. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni