Mikulić: Vlada i Bandić odugovlače s imenovanjem zračne luke po Franji Tuđmanu

Mikulić: Vlada i Bandić odugovlače s imenovanjem zračne luke po Franji Tuđmanu

Bandić o dopisu Milanovićeve Vlade u vezi imenovanja zračne luke nije obavijestio nijedno gradsko nadležno tijelo, kazao je Mikulić

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u nedjelju na konferenciji za novinare kako se Vlada još nije očitovala o HDZ-ovoj inicijativi da se međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dodijeli ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ocijenivši da se s time licemjerno odugovlači i kalkulira pred izbore.

„Milanovićeva vlada ima puno pravo, kao davatelj koncesije, odrediti ime zagrebačkoj zračnoj luci, no odugovlači samu proceduru, 8. rujna su poslali dopis Gradu Zagrebu i Velikoj Gorici, pa se već moglo dati ime. Posebice, jer je obitelj utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana već dala suglasnost. Što onda ova Vlada čeka? Važno je, također, istaknuti da Bandić o dopisu Milanovićeve Vlade nije obavijestio nijedno gradsko nadležno tijelo“, kazao je Mikulić.

Odluka se ne želi donijeti zbog velikog dijela SDP-ova članstva i simpatizera i to je čisto licemjerje, jer predsjednik SDP-a Zoran Milanović prema javnosti daje jednu sliku, a zapravo skriva pravu istinu, ustvrdio je Mikulić.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić je rekao kako je licemjeran i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji o dopisu Vlade nije izvijestio skupštinske odbore i zastupnike.

„Bandić se zaklinje se u Stepinca, a nosio je bedž s likom krvnika Tita“, kazao je Barišić.

Mikulić je kazao kako se slaže s SDP-om da nema povratka na staro, naglasivši kako neće biti povratka kriminalca bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, bivše županice Lovrić Merzel, ni ministara Željka Jovanovića i Vesne Pusić, zagrebačkih tornjeva ministra Mihaela Zmajlovića ili Bandićevih bedževa. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni