Mikulić: Vidjet ćemo hoćemo li za Božić imati gradonačelnika

Mikulić: Vidjet ćemo hoćemo li za Božić imati gradonačelnika

Odgovarajući na novinarski upit je li ne podržavanje proračuna osveta Bandiću za Trg maršala Tita odgovorio je: »apsolutno ne«

Predsjkednik Gradske skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić danas je u novinarima izjavio da će se proračunu Grada zagreba za 2017. razgovarati na sjednici 20. prosinca. »Ono što je nama do danas dostupno, a ja to samo mogu ponoviti, taj proračun nije na onoj razini na kojoj bi trebao biti. Bio je 7 milijardi, a prijedlog je 7 milijardi i tristo milijuna kuna. Taj je prijedlog isključivo došao od gradonačelnika i njegovih članova s Nezavisne liste. Niti s jednim Klubom zastupnika se gradonačelnik nije konzultirao oko prijedloga proračuna«, kazao je Mikulić koji smatra kako je ostalo premalo vremena da se do 20. prosinca taj proračun iz ovog pretvori u nešto što bi trebalo biti tzv. razvojni proračun Grada Zagreba.

Mišljenja je da ovaj Proračun nije dobar jer se na ovaj način Zagrepčani još više zadužuju.

Odgovarajući na novinarski upit je li ne podržavanje proračuna osveta Bandiću za Trg maršala Tita odgovorio je: »apsolutno ne«. »Mi se bavimo politikom, svako jutro je novi dan. Prema tome, mogu reći da mi u HDZ-u nismo osvetoljubivi, nego vjerodostojni«, dodao je i podsjetio kako je gradonačelnik obećao da će podržati njihov plan.

Govoreći o mogućim prijevremenim izborima kazao je da ćemo vidjeti hoćemo li za Božić 2016. imati gradonačelnika. »U Skupštini Grada Zagreba je 51 zastupnik. Ako ostane na ovoj razini prijedloga kakav je stigao danas, bojim se da je u tom slučaju malo vremena da se nešto popravi do 20. prosinca«.

Mikulić ne vidi razlog da (eventualno) odbijanje Proračuna izazove krizu u Gradu Zagrebu. »Ako proračun ne bude prošao, imate jednu mogućnost: predsjednik skupštine odnosno rukovodstvo sazivaju do kraja godine novu sjednicu, a gradonačelnik daje Prijedlog odluke o privremenom financiranju. Ako ta odluka bude usvojena do kraja trećeg mjeseca mora se prihvatiti i Proračun. Ako se Proračun ne usvoji, u tom slučaju Vlada imenuje povjerenika koji temeljem zakonskih ovlasti koje ima obnaša funkciju gradonačelnika. Prema drugom scenariju, dakle, nemate ni Skupštinu niti gradonačelnika. Oba scenarija su podjednako realna«.

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni