Mikulić: Svi koji su htjeli rušiti vlast u Zagrebu ostali su oporba u tišini

Mikulić: Svi koji su htjeli rušiti vlast u Zagrebu ostali su oporba u tišini

Obilježena 29. obljetnica osnutka zagrebačkog HDZ-a

„Što je najžalosnije, nekih pojedinaca ne bi ni bilo da ih HDZ nije izbacio na scenu, a na kraju su se pokazali. Prvo što su učini jest da su napustili HDZ u prvom zavoju, a drugo – pokazali su se zelenima’ za politiku, političkim marginalcima“, dodao je Mikulić

Ivana Vranješ

HDZ Grada Zagreba sinoć je u zagrebačkom hotelu Intermational obilježio 29. obljetnicu svog osnutka. Uz mnogobrojne članove HDZ-a svečanosti su nazočili ministri u Vladi, HDZ-ovi zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i Hrvatskom saboru, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

U svom govoru, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić osvrnuo se na donošenje proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu. Naglasio je kako su neizglasavanjem proračuna neke manjinske stranke pokušale rušiti vlast u Zagrebu.

„Što je najžalosnije, nekih pojedinaca ne bi ni bilo da ih HDZ nije izbacio na scenu, a na kraju su se pokazali. Prvo što su učini jest da su napustili HDZ u prvom zavoju, a drugo – pokazali su se zelenima’ za politiku, političkim marginalcima“, dodao je Mikulić. Kazao je da svi koji su htjeli rušiti vlast u Zagrebu na kraju su ostali oporba u tišini .

„Pozicija HDZ-a u cijeloj priči oko proračuna je jasna. HDZ je u tim pregovorima postao dominantna i netaknuta stranka, faktor stabilnosti i sigurnosti našim sugrađanima, čistog obraza i jasnog cilja“, rekao je Mikulić.

Naglasio je kako je HDZ-u u Zagrebu cilj biti najjača politička stanka i svojim djelovanjem ide prema tom cilju. Spomenuo je da rotor Remetinec u iznosu od 85 posto financira Vlada RH, izgradnju sportskih dvorana kao što je nakon 20 godina ona u Granešini, izgradnju škole na Bukovcu, dječjih vrtića u Brezovici, Svetoj Klari i Odri, a temeljem amandmana HDZ-a hrvatski branitelji od Nove godine će dobivati i božićnicu i uskrsnicu.

„Sve je to predložio, pokrenuo i sada realizira HDZ“, kazao je Mikulić.

Rejting dvostruko veći od SDP-ovog

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković je rekao kako je HDZ najjača politička stranka u zemlji te da je rejting HDZ-a duplo veći SDP-ovog što nije bilo godinama.

„Ta činjenica je dobra za nas, a ujedno je poticaj da u svom djelovanju i na gradskoj i na nacionalnoj razini budemo još ustrajniji, još angažiraniji i učinkovitiji na ostvarivanju naših vrijednosti, našeg programa i naših ciljeva”, kazao je Plenković.

Naglasio je da su glavni ciljevi HDZ-a jačanje nacionalne sigurnosti, gospodarstvo, društvena solidarnost i politička stabilnost.

„Kad je riječ o području nacionalne sigurnosti, pitanjima hrvatskih branitelja, vojske i policije, u dvije godine mandata Vlade ostvarili smo sve što smo obećali u zakonodavnom, operativnom smislu i boljem materijalnom materijalnom smislu, donošenju onoga što život braniteljima, vojsci i policiji čini boljim, a zemlju sigurnijom. Kad je riječ o gospodarstvu, drugom ključnom aspektu onda vidite da smo kao stranka i Vlada prošle godine ostvarili suficit državnog proračuna, a 3,15 milijardi kuna suficita je poruka da je HDZ odgovoran, da vodi pametnu fiskalnu politiku, da zna kuda pozicionirati Hrvatsku kad je riječ o zdravom gospodarskom rastu. Taj rast nije temeljen na zaduživanju, nego na strukturnim reformama, fiskalnoj konsolidaciji i investicijama“, pojasnio je Plenković.

Kazao je da što se tiče društvene solidarnosti HDZ nije zaboravio niti građane koji su siromašni te stranka gleda kako da redistribucijskom stranom proračuna pošalje poruku društvene kohezije i solidarnosti.

„Sve su to odlike naše politike i našeg programa“, poručio je Plenković. Pohvalio je rad Hrvatskog sabora koji je u posljednjih dvanaest dana usvojio niz zakona što kako je rekao pokazuje razliku između HDZ-a i drugih stranaka.

Plenković je naglasio da dok neki stalno rade krizu i dramu, HDZ je kao što je i planirao, donio rebalans proračuna i proračun, mirovinsku i poreznu reformu te objednio brojne agencije. U 2019 godini uvjeren je da će HDZ imati nove političke pobjede.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni