Mikulić: Povijest nikada ne smijemo zaboraviti

Mikulić: Povijest nikada ne smijemo zaboraviti

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25.lipnja:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

Dan državnosti Republike Hrvatske jedan je od onih dana kada se s osobitim ponosom i zahvalnošću prisjećamo 25. lipnja 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o postupku razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje hrvatskih građana.

To je dan kada se sjećamo i svih žrtava i svih onih koji su dali doprinos ostvarenju neovisnosti i slobode naše domovine, a posebno se sjećamo hrvatskih branitelja i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je tada cijelom svijetu objavio volju hrvatskoga naroda – da Republika Hrvatska bude samostalna država.

Proglašenjem samostalnosti i suverenosti uslijedila je agresija i okupacija gotovo trećine hrvatskoga teritorija, a u obrani i njegovu oslobađanju položene su brojne žrtve na oltar domovine.

Danas je Republika Hrvatska slobodna i neovisna država – već devet godina punopravna i vjerodostojna članica NATO saveza i pet godina članica Europske unije, a na svima nama je odgovornost da povijest nikada ne zaboravimo te da ne odustanemo od državotvornih interesa i ciljeva hrvatskoga naroda.

S tom porukom, svim Zagrepčankama i Zagrepčanima te svim građanima Republike Hrvatske u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, čestitam Dan državnosti, simbol hrvatske neovisnosti i slobode.

dr. sc. Andrija Mikulić

predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni