Mikulić: Okrenimo se budućnosti

Mikulić: Okrenimo se budućnosti

Novoizabrani predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić (HDZ), u stanci 40. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, dao je izjavu novinarima u kojoj se osvrnuo na svoju novu funkciju, članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, kao i što misli o komunikacijskim vještinama druge najveće stranke u našoj zemlji – Socijaldemokratske partije.

“Kao novoizabrani predsjednik skupštine Grada Zagreba predlažem se okrenemo onome što nas čeka. To je cijeli niz projekata koji su ispred nas, programi koje trebamo napraviti u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana kako bi oni što bolje i kvalitetnije živjeli. Nadalje, biti jedan od 151 zastupnika u Hrvatskom saboru za mena je pitanje časti. A biti jedan od 59. 215 članova Hrvatske demokratske zajednice, to je pitanje časti i taj bih posao radio i za nula kuna. No, mislim da su me svi dosad prepoznali u ovom dijelu političkog života kao osobu koja drži do svoje riječi i kad u nešto krene onda taj posao i završi. Dakle, podsjetit ću vas da sam predsjednik Odbora za medije u Hrvartskom saboru. Tamo sam obećao da ću pokrenuti niz tribina na temu medija u Republici Hrvatskoj, to ćemo pokrenuti kroz mjesec, dva ili tri, i budite sigurni da će te na vrijme biti obaviješteni. Također, kad konačno prijeđem samo u skupštinu Grada Zagreba, i to ćete na vrijeme znati. Taj će trenutak vrlo brzo doći”, rekao je Mikulić.

Osvrnuo se i na svoju stranku HDZ, kazavši da je HDZ partner Domoljubnoj koaliciji u smislu koaliranja na nacionalnoj razini. A što se tiče grada Zagreba, Hrvatska demokratska zajednica je samostalna i nije ni s kim u koaliciji u skupštini Grada Zagreba. Kad bi bilo dugačije, prema Mikulićevim riječima, onda bi se najvjerojatnije radilo o nekim sporazumima i sve bi se obavezno potpisivalo. Novi predsjednik gradske skupštine drži da je HDZ prejaka povijesna stranka da ne bi imala svog kandidata za mjesto gradonačelnika Zagreba na predstojećim izborima. O konkretnim imenima nije želio govoriti jer smatra da čim se spomenu imena počinje borba za fotelje, a to je udaljavanje od stvarnog posla. Stvarni posao je izrada programa za razvoj prijestolnice Hrvatske u kojoj živi čak četvrtina stanovnika cijele zemlje.

“HDZ ima puno jakih ljudi. U Zagrebu brojimo skoro 19. 000 članova, a u svojim redovima imamo ljude koji znaju, hoće i mogu, i ne vidim razloga da se naši ljudi ne kandidiraju za najviše izvršne funkcije u gradu Zagrebu”, konstatirao je Mikulić.

Na novinarski upit što misli o novoj stranci na političkoj hrvatskoj sceni uz koju se vezuje ime bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Mikulić je rekao da je na zadnjim predsjedničkim izborima hrvatski narod rekao što misli o Ivi Josipoviću te da ni on ne želi dodavati niakakv komentar.

O komunikacijskim vještinama suparničke stranke SDP-a spremno je izjavio: “SDP definitvno loše komunicira, izgubili su parlamentarne izbore, imaju najmanje mandata u skupštini Grada Zagreba, očito je da im treba dobar PR-ovac kako bi iskomunicirali s narodom ono što rade.”

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni