Mikulić: Nismo mi ti koji rušimo kvorum

Mikulić: Nismo mi ti koji rušimo kvorum

Novinare je zanimalo zašto su nedostajali pojedini gradski zastupnici HDZ-a

Četrnaesta Sjednica Gradske skupštine nastavila se u ponedjeljak, malo prije 14 sati, iako je trebala početi u 12. Treba pritom naglasiti kako su vladajući tri puta zatražili stanke. Najprije je to učinio klub zastupnika BM 365 Stranke rada i solidarnosti, zatim i klub Hrvatske demokratske zajednice. Potom se novinarima obratio predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić. Kazao je kako svatko od klubova ima pravo na stanku te da im je on kao predsjednik mora i odobriti istu.

„Riječ o konzultacijama unutar stranaka o nadolazećim točkama i da će u trećem pokušaju treća sjednica biti završna“, napomenuo je.

Mikulić je rekao je kako ne vidi ništa sporno oko točke vezane za javnu rasvjetu te da će HDZ biti protiv spomenute točke. Kaže kako se njihov stav nije promijenio u zadnjih mjesec dana, od njegove tiskovne konferencije. Novinare je zanimalo radi li se možda o problemima unutar koalicije te da ako postoje problemi treba sjesti za stol i razgovarati se. Osim toga, medije je zanimalo zašto su nedostajali pojedini članovi HDZ-a. Mikulić je odgovorio kako je dio zastupnika javio da će biti odsutni te da sve to može dokumentirati te da ništa nije bilo tendenciozno. Pritom je nadodao: „Nismo mi ti koji rušimo kvorum“.

Osvrnuo se predsjednik skupštine da je jutros viđen kako on i gradonačelnik zajedno ulaze u Skupštinu. Odgovarajući na pitanje rekao je kako je on i saborski zastupnik, ali i predsjednik Gradske skupštine. Kaže da to nije bilo samo danas i da je isto bilo i proteklih dana te da se ondje konzultira oko različitih točaka.

Kazao je kako on gradonačelnika nije ondje vidio. Pritom Mikulić nije želio komentirati o čemu je razgovarao sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Treba naglasiti kako ta treća točka – Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju poslova javne rasvjete koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba nije prošla treća točka. Za nju je glasalo 15 gradskih zastupnika, 18 ih je bilo protiv, a ostali si bili suzdržani.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni