Mikulić: Moramo utvrditi model za opstojnost Imunološkog

Mikulić: Moramo utvrditi model za opstojnost Imunološkog

Imunološki zavod sa 123-godišnju tradicijom u ovom prijelaznom razdoblju obavlja intenzivne aktivnosti za nastavak i obnavljanje postojeće proizvodnje

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić radni je tjedan započeo primanjem predstavnika Imunološkog zavoda. Trenutno dužnost v. d. ravnateljice obavlja Lea Lupret Prugovečki koja je predsjedniku predstavila rad i funkcioniranje Imunološkog zavoda otkako je prije godinu dana ustrojen kao javna ustanova za obavljanje djelatnosti u području zdravstva od strateškog i općeg gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku. Iako su svi zaposlenici prebačeni u javnu ustanovu, imovina zavoda se i dalje formalno nalazi u trgovačkom društvu, kojem prijeti stečaj. Obzirom da kao strateški važna ustanova mora nastaviti sa svojim radom, predsjednik Mikulić obećao je posjetiti Imunološki te vidjeti koje konkretne mjere poduzeti, odnosno ispitati s nadležnim ministarstvom i samim Gradom Zagrebom daljnje korake za oporavak.

“Prvo moramo utvrditi model za osiguravanje opstojnosti Imunološkog zavoda. Kada imamo model, onda znamo i koja nam je budućnost, odnosno koja je budućnost Imunološkog zavoda. Ne može se neprestano slučaj Imunološki pretakati iz šupljega u prazno što bi se reklo jer onda dugoročno od toga nema ništa“, kazao je predsjednik Gradske skupštine.

Prema riječima Lee Lupret Prugovečki, Imunološki zavod sa 123-godišnju tradicijom u proizvodnji imunoloških lijekova, djelatnih tvari za proizvodnju bioloških lijekova i medicinskih proizvoda u ovom prijelaznom razdoblju obavlja intenzivne aktivnosti za nastavak i obnavljanje postojeće proizvodnje, modernizaciju pogona i opreme, te zadržavanje iskusnog kadra.

Uz v. d. ravnateljice zavoda, na radnom sastanku s predsjednikom Skupštine bile su i dr. vet. med. Željka Pelin, voditeljica Službe za financijske, ekonomske, pravne, kadrovske i pomoćno-tehničke poslove te Dražena Kirša, stručni specijalista Odjela za tehničke poslove. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni