Mikulić: “Kad je gradonačelnik toliko socijalno osjetljiv, neka smanji prirez na 15 %”

Mikulić: “Kad je gradonačelnik toliko socijalno osjetljiv, neka smanji prirez na 15 %”

»HDZ-ovi gradski zastupnici neće dozvoliti i tolerirati da netko ide u ime Zagrepčana diljem RH i dijeli novac zagrebačkih poreznih obveznika«, poručio je Mikulić

Nakon što su u srijedu gradski zastupnici SDP-a i HNS-a u srijedu napustili izvanrednu sjednicu Gradske skupštine, svoje viđenje o tome dao je i njezin predsjednik, HDZ-ov Andrija Mikulić.

»Može i mora ih biti sram jer je velika sramota ono što čine. Oni su plaćeni da ovdje sjede, rade i raspravljaju. Oni to ne čine. Kao uvrijeđene frajle napustili su sjednicu Skupštine i na taj način poručili onima koji su im dali povjerenje što zapravo misle o njima i njihovim zahtjevima. Ono što je bitno, to je da su i 1990-ih napustili sjednicu kad se u Hrvatskom saboru odlučivalo o hrvatskoj neovisnosti. Sada to ponovno čine u drugom domu Hrvatske, u Skupštini Grada Zagreba«, rekao je Mikulić.

Požalio se kako mu zastupnici iz spomenutih stranaka »iz sjednice u sjednicu izvode šou«. »A mi im nećemo dozvoliti da ga i dalje izvode. Zato što taj šou treba netko platiti. Njih očito nije briga tko to plaća. A zna se, to plaćaju Zagrepčanke i Zagrepčani«, dodao je. Ponovio je kako je skupštinska klupa mjesto na kojem se raspravlja i za to su plaćeni.

Mikulić pojašnjava da je za financijski dio odgovoran gradonačelnik Grada Zagreba, a da su uz sve točke dnevnog priloženi i dokumenti koji jamče da je novac potreban za realizaciju predloženih mjera osiguran.

No Mikulić je podsjetio kako je u više navrata govorio da članovi HDZ-a, gradski zastupnici, neće dozvoliti i tolerirati da netko ide u ime Zagrepčana diljem RH i dijeli novac zagrebačkih poreznih obveznika, odnosno onih koji pune proračun Grada Zagreba. »Ako se taj proračun u gradu Zagrebu puni više i kvalitetnije u odnosu na druge općine i gradove, onda koristim priliku da predložim gradonačelniku, budući da je socijalno osjetljiv, neka prirez koji Zagrečani plaćaju, a koji je najveći u Hrvatskoj smanji s 18 na 15 posto. To bi bila jedna krasna i dobra mjera«, preložio je.

Mikulić kaže kako HDZ-ovci nisu protiv da se kupuju udžbenici bilo kojoj djeci, ali kako traže da to bude usklađeno s legislativom RH. »Odmah mogu navesti barem tri zakona s kojima bi to trebalo biti usklađeno. I zato uvijek pitamo jedno principijelno pitanje, zašto bi netko punio proračun grada Zagreba, a onda se to dijelilo nekim drugim gradovima?«, pita se Mikulić koji smatra da u Zagrebu ima još uvijek jako puno lokacija u koje bi trebalo ulagati da bi Zagreb učinili pravom europskom prijestolnicom.

»Nećemo i ne želimo biti kočničari svega onoga što je dobro, to sav već više puta ponovio, mi ćemo poduprijeti svaki dobar i kvalitetan prijedlog, ali za ono što smo u našem Klubu zastupnika zaključili da nije dobro, to nećemo podržati. Nikad nismo bili stroj za dizanje ruku, uvijek smo imali svoje mišljenje i svoj stav o svemu. A tako će biti i ubuduće«, zaključio je.

M. Funda  

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni