Mikulić: Izbačen je zbog kršenja Poslovnika

Mikulić: Izbačen je zbog kršenja Poslovnika

»Ovo je institucija, a ne ulica«, istaknuo je predsjednik Skupštine

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić je na traženje novinara prokomentirao situaciju s izbacivanjem zastupnika Tomsialva Tomaševića s današnjeg aktualnog sata. Ustvrdio je da ne može svatko tumačiti Poslovnik Gradske skupštine kako hoće te da se zna tko je za to zadužen (njezin predsjednik op. a.). Ustvrdio je da je Tomašević izbačen zbog povrede Poslovnika te u svojoj odluci ne vidi ništa sporno.

»Nikome neću dozvoliti da radi cirkus od Gradske skupštine. To je drugi parlament Republike Hrvatske, a oni koji to ne shvaćaju morat će malo bolje proučiti Poslovnik«, poručio je Mikulić i dodao: »prvo sam ga opomenuo, zatim mu oduzeo riječ te je uslijedilo udaljavanje s govornice«. »To je bilo uzurpiranje govornice, a ovo je institucija, a ne ulica«, dodao je predsjednik Skupštine.

Podsjetio je kako za postavljanje pitanja zastupnici imaju na raspolaganju dvije minute, dok se za odgovore odobrava 2 + 2 minute. »Svima sam tolerirao premašivanje tog vremena za određeni broj sekundi«, zaključio je Mikulić.

Njegova audio izjava dostupna je na: https://soundcloud.com/zg-magazin/mikulic-o-udaljavanju-tomasevica. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni