Mikulić: HDZ ostaje pri amandmanima na GUP

Mikulić: HDZ ostaje pri amandmanima na GUP

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić se u ponedjeljak nakon svečanosti obilježavanja 30. obljetnice osnutka HDZ-a Dubrava osvrnuo na aktualnu situaciju oko donošenja Generalnog urbanističkog plana u Gradskoj skupštini.

Prokomentirao je da HDZ ostaje pri svojih 11 amandmana, koliko ih je ostalo nakon što je povukao svoja četiri amandmana.

„HDZ će ostati pri svojim amandmanima. To je produktivni prijedlog i ne vidim niti jedan razlog da se amandmani ne usvoje. Znamo koja su pravila. Amandmani su zasnovani na zakonu i za dobrobit su građana Zagreba te očekujemo da ih se usvoji. U suprotnom zastupnici HDZ-a ne mogu podržati prijedlog GUP-a, odnosno izmjene tog plana zato što bez ovih amandmana nije na onoj razini na kojoj bi trebao biti“, rekao je novinarima Mikulić.

Komentirao je i vijest da je gradonačelnik Milan Bandić pismenim putem obavijestio zastupnike da neće prihvatiti HDZ-ove amandmane na GUP.

„To je proceduralna priča. Onog trena kada završi rasprava o amandmanima kreće se u proceduru glasanja o svakom amandmanu pojedinačno i glasaju zastupnici. Nema tu pismeno-nepismeno. Amandmani se daju na glasanje tko je za, tko je protiv. To je način na koji funkcionira glasanje. Kada će biti glasanje to ćete morati pitati predsjednika Skupštine“, istaknuo je Mikulić.

Novinare je zanimalo hoće li situacija oko GUP-a dovesti do kraja suradnje gradonačelnika Bandića i HDZ-a.

„Koalicijski partneri na jednoj točki ne trebaju raskidati ili dogovarati koaliciju. Imamo točaka gdje se slažemo s prijedlozima i točaka gdje se ne slažemo, ali sve je za dobrobit i razvoj grada Zagreba”, odgovorio je Mikulić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni