Mikulić: Čudim se da Bandić ranije nije smanjio plaće u Gradskoj upravi i menadžmentu ZGH

Mikulić: Čudim se da Bandić ranije nije smanjio plaće u Gradskoj upravi i menadžmentu ZGH

Predsjednik Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić u ponedjeljak je novinarima u Staroj gradskoj vijećnici prokomentirao najavu smanjenju plaća gradskim dužnosnicima i menadžmentu trgovačkih društava u sklopu Zagrebačkog holdinga za 10 %. Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić u subotu je donio mjere racionalizacije troškova gradskih tvrtki i rashoda gradskog proračuna koje predviđaju i spomenuto smanjenje plaća.

»Što se tiče Zagrebačkog holdinga i Gradske uprave to je apsolutno u ingerenciji gradonačelnika i u konačnici se čudim da to nije ranije učinio«, prokomentirao je Mikulić koji se, međutim, ne slaže s Bandićevim načinom smanjenja »i neisplate« božićnica zaposlenicima ZGH.

»Nitko, pa ni gradonačelnik ne može svojom samovoljnom odlukom smanjiti nešto što je ispregovarano sa sindikatima i što u kolektivnom ugovoru postoji. Za to postoje procedure, mora se sjesti i dogovarati«, istaknuo je Mikulić i dodao kako ne ulazi u to je li iznos božićnica previsok ili ne, ali da se nešto što je dogovoreno i potpisano ne može preko noći ukinuti. »To nije dobar put«, ustvrdio je Mikulić. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni