Mikšić kupio logističko-distributivni centar nadomak Splita

Mikšić kupio logističko-distributivni centar nadomak Splita

Poduzetnik je do sada u Hrvatskoj uložio 20 milijuna eura i planira širenje proizvodnih kapaciteta

Tvrtka CorteCros®, dio Cortec® korporacije u vlasništvu Borisa Mikšića otkupila je zgradu u Kaštel Šućurcu od Inine tvrtke kćeri CROSCO d.o.o. i sada je stopostotni vlasnik logističko- distributivnog centra nadomak Splita.

CorteCrosov logističko-distributivni centar proširio je svoj proizvodni pogon te skladišne kapacitete i time je postao glavni europski proizvodni i distributivni centar kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije pod licencom Cortec® korporacije.

Hrvatska kao strateški centar

Vlasnik Corteca, Boris Mikšić izrazio je zadovoljstvo ovom je akvizicijom.

»Kad smo krenuli u realizaciju centra u Splitu, cilj nam je bio pozicionirati Hrvatsku kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Pet godina poslije mogu ponosno reći da smo u tome i uspjeli. Hrvatska je sada strateška točka Cortec® korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004. počeo ulagati u našu zemlju«, kaže Mikšić.

»U to vrijeme mnogu nisu vjerovali u moju investiciju a sada zapošljavamo preko 100 ljudi i rastemo nevjerojatnom brzinom. Tvrtka CorteCros® je prošle pandemijske godine ostvarila rast prodaje od 20 posto dok je EcoCortec® imao rast prodaje od čak 45 posto«, dodaje.

Mikšić je ujedno i vlasnik kompleksa tvornica bio-plastike u Belom Manastiru, EcoCortec®, koje su specijalizirane za proizvodnju »zelenih« folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji svojim proizvodima opskrbljuje cijelu Europu, ali i Aziju i SAD.

U sklopu logističkog centra u Splitu nalazi se i novo opremljeni laboratorij u kojem se vrše testiranja prema ASTM i ISO standardima. Cortecovi proizvodi su registrirani su prema REACH normi.

Mikšić ističe kako mu se ulaganje u Hrvatsku pokazalo kao pun pogodak. Naglašava kako su glavni opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače, među kojima su Mercedes, Volvo, Ford i Toyota te druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i dr.

Planovi za budućnost

»Ukupno sam do sada u Hrvatsku uložio više od 20 milijuna eura a planovi za budućnost su nam veliki. Planiramo daljnje širenje kapaciteta u Splitu a sljedeće godine izgradit će se nova tvornice u Baranji za obradu polimera koja će biti podijeljena na dva dijela. U jednoj hali će se proizvoditi Cortec-ov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca® dok će u drugoj biti pogon za recikliranje. Na odličnom smo putu brendiranja Hrvatske kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste«, zaključuje Mikšić.«

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni