Mercedes priprema najskuplju limuzinu na svijetu

Mercedes priprema najskuplju limuzinu na svijetu

Trenutno je najskuplja limuzina Rolls-Royce Phantom, a prema pisanju nekih medija, nova S-klasa Pullman koštat će još više od Rollsa; osnovna bi iznosila oko 800 000 dolara

U Mercedes-Benzu trenutačno intenzivno rade na posebno luksuznoj izvedbi svoje premium S-klase. Novi model bi trebao debitirati krajem godine i s njegovim će pojavljivanjem ponovno oživjeti ime Maybach. No automobil o kojem je ovdje riječ neće biti samo jedna još luksuznija izvedba ionako luksuzne S-klase već jedna priča za sebe. Mercedes radi i na produljenoj izvedbi limuzine (Pullman), za koju se vjeruje da će biti najskuplja limuzina na svijetu, kada se pojavi na tržištu.

Trenutno je najskuplja limuzina Rolls-Royce Phantom, a prema pisanju nekih medija, nova S-klasa Pullman koštat će još više od Rollsa; osnovna bi iznosila oko 800 000 dolara, dok bi izvedba s najboljim paketom sigurnosne opreme mogla premašiti i čarobnu broju od milijun dolara.

Pullman nikada nije bio niti će biti tek obična limuzina, pa se i od najnovijeg primjerka očekuje da bude svečano vozilo, ciljano za predsjednike država, svjetske velikodostojnike te iznimno bogate pojedince. Premda zasad još nema službenih informacija o tome kada će se pojaviti nova S-klasa Pullman, njezini prototipovi su već viđeni, pa bi se iz toga dalo zaključiti da će nestrpljiva i bogata klijentela po svoj primjerak moći naručiti za nekih 12 do 18 mjeseci. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni